Įsibėgėja festivalis „An tėvo dvaro“

Birželio 30 d. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro prieigose vyko jau antrasis respublikinis folkloro ansamblių festivalis „An tėvo dvaro“, skirtas Vietovardžių metams paminėti.

Į festivalį atvyko Sintautų kultūros centro folkloro ansamblis „Santaka“, Aleksoto bendruomenės centro folkloro ansamblis „Svirbė“, Kauno folkloro klubo ansamblis „Liktužė“, Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro folkloro ansamblis „Jieznelė“, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro folkloro ansamblis „Gija“ bei Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro folkloro ansamblis „Dūmė“.

Gausus dalyvių būrys, nuo karštos saulės pasislėpęs medžių paunksnėje, ir dainavo, ir šoko, ir grojo, ir apie seniai pamirštas tradicijas pasakojo. Net kelis kartus, išgirdę nuotaikingai griežiamą muziką, šokti kilo ir žiūrovai. Lauke tvyrantis karštis nuotaikos nesugadino nei dalyviams, nei negausiems žiūrovams.

Pasak renginio organizatorės Dalės Zagurskienės, festivalis įsibėgėja ir gali būti, jog kitąmet išaugs netgi iki tarptautinio.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close