Mintimis dalijasi praeiviai. Ar daug dėmesio skiriate savo ir savo namų saugumui?

Elena Palionienė

Seniau, jei kur ilgiau išvažiuodavau, pavyzdžiui, į ligoninę atsiguldavau, tai namus prižiūrėdavo sesuo, o kai pusdieniui išvažiuoju, namai vieni lieka. Gyvenu vienkiemyje, arti gyvena tik vienas kaimynas, tai gal jis ir atkreiptų dėmesį, jei kokia mašina į kiemą užvažiuotų. Sodyboje ne visi pastatai rakinami, juk nuo seno kaime esame įpratę rakinti tik trobą. Esu pastebėjusi, kad yra dingę kai kurie ilgai nenaudoti daiktai. Prieš kelerius metus buvau ir čigonių užpulta bei apgauta – „užbūrė“ savo kalbomis ir nemažai pinigų išviliojo. Paskutiniais metais nesileidžiu į kalbas su jokiais į kiemą užsukusiais pardavėjais ar bulvių supirkėjais. Ir pinigų namie nebelaikau.

Gražina Kvedaravičienė

Esame apdraudę namų turtą, kad, jei kas nutiktų, „ne taip smarkiai skaudėtų“, bet nei signalizacijos, nei vaizdo stebėjimo sistemų nesame įsirengę. Manau, kad geriausia apsauga – budri kaimynų akis. Labai gerai sutariame su kaimynais, pažįstame vieni kitų gimines ir draugus, todėl į kiekvieną nepažįstamą žmogų atkreipiame dėmesį. Saugotis turime patys – rakinti ne tik buto, bet ir sandėliukų, rūsių bei kitų patalpų duris, neturėti daug grynų pinigų, jei prireikia, kaimynų turtą pasergėti ir per feisbuką nekviesti neprašytų svečių – neinformuoti, kada ir kur planuoji išvažiuoti.

Rimvydas Baltrušaitis

Savo turto aš per daug nesaugau – nesu prisirišęs prie daiktų, svarbiausia, kad dokumentų ar telefono nepavogtų, o visa kita galima nusipirkti. O ir didelių turtų neturiu – gyvenu nuomojamame name, automobiliu nevažinėju. Bet manau, kad lietuviai nelabai saugo savo turtą. Stebina moterys vairuotojos, rankinę pasidedančios ant priekinės keleivio sėdynės. Vagis prišaukia ir automobilyje matomoje vietoje palikti kitokie daiktai, net ir smulkūs pinigai. Turint brangesnio turto būtinai reikėtų garaže, sandėliuke ir kitose pagalbinėse patalpose įsirengti signalizaciją – juk labai brangiai nekainuoja. Sako, kad kišenvagių pastaruoju metu sumažėję, nes reikia ilgai mokytis, kad taptum šio „amato“ profesionalu. O nuo tų, dar likusių, patys galime apsisaugoti, tereikia pagalvoti, kur saugiau laikyti piniginę.

Daiva

Ačiū Dievui, dar beveik neteko su vagimis susidurti, nes saugausi – nesinešioju daug grynų pinigų, visur, kur galima, stengiuosi atsiskaityti kortele, saugiai laikau telefoną, o parduotuvėje ar ten, kur daugiau žmonių, kuprinę užsidedu prieky savęs. Namams ir juose esantiems daiktams geriausia apsauga – draudimas. Policija nepasitikiu, nes, ištikus bėdai, pagalbos nesulauksi. Susidūriau asmeniškai. Mes Birštone jau keletą metų nuomojame dviračius ir buvome apvogti – pavogė du elektrinius paspirtukus. Kameros užfiksavo tų žmonių veidus, pasų duomenys žinomi, bet policija vagių nerado. O gal ir neieškojo. Aišku viena – jei pats savęs nesaugosi, niekas tavęs neapsaugos, nei policija, nei saugos tarnybos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close