Kultūros paveldo, kitų lankytinų vietų kryptis nurodo nauji ženklai

Įgyvendinant projektą „Birštono, Kaišiadorių rajono ir Prienų rajono savivaldybes jungiančių trasų ir turizmo maršrutų informacinės struktūros plėtra“, Prienų r. savivaldybėje įrengiama infrastruktūra: ženklais pažymimos lankytinos vietos, esančios savivaldybes jungiančiame turizmo maršrute.

Kelio ženklai jau įrengti J. Basanavičiaus ir Kauno g., jie nurodo kryptį į Prienų senąsias žydų kapines ir Mačiūnų piliakalnį. Tokių ženklų, žyminčių kryptis į gamtos, kultūros paveldo ir kitus lankytinus objektus, rajone įrengta 63 vienetai.   Prienų mieste įrengta ir 9 informacinių rodyklių sistemos, nurodančios lankytinų objektų kryptis.

Šiomis dienomis statoma dar 12 informacinių stendų apie lankomus objektus, o artimiausiu metu bus įrengti 6 dideli informaciniai stendai apie vietovę, pagrindinius toje vietovėje esančius lankytinus objektus.
Projekto metu visose trijose savivaldybėse iš viso bus pagaminta ir įrengta 216 kelio ženklų, nurodančių lankytinų objektų kryptį, 35 ženklai, informuojantys apie lankytiną objektą, ir 23 stendai, informuojantys apie savivaldybes jungiantį maršrutą, vietovę, pagrindinius toje vietovėje esančius lankytinus objektus.

Tikimasi, kad šių priemonių įgyvendinimas suteiks daugiau informacijos apie lankytinus objektus savivaldybėse, padės turistams lengviau rasti norimus objektus, padidins domėjimąsi kultūros, gamtos paveldo objektais, prisidės prie darnios turizmo informacinės ir ženklinimo sistemos sukūrimo, paskatins atvykstamąjį turizmą, turės įtakos vietos smulkaus ir vidutinio verslo vystymuisi

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close