Išlauže atidaryta nauja paroda

Gegužės 3 d. (penktadienį) Išlaužo seniūnijoje buvo atidaryta jaunos išlaužiškės Gintarės Marčiulynaitės tapybos darbų paroda „Pažintis su geriausiu draugu“. Pernai Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete baigusi tapybos magistratūrą Gintarė pristatė savo kūrybos perliukus gimtajam kraštui. Paveiksluose ji analizuoja gyvūno ir žmogaus santykį, kuris taip pat reiškia gyvūno gyvenimą civilizacijos pasaulyje.

Susirinkusiems svečiams Gintarė labai subtiliai ir jautriai paaiškino, ką ji savo darbais nori pasakyti. Visuose paveiksluose autorė vaizduoja savo šunį, kuris pririštas prie pavadžio eina kažkur į tolį, arba vienatvės jausmą perteikia per portretą. Tapytojai svarbiausia perteikti gyvūno emocijas ir pažvelgti į pasaulį jo akimis. Darbuose vyrauja rusvi, pilkšvi tonai, šalta ir tuščia erdvė. Gintarė sako: „Gyvūnas, gyvendamas kartu su žmogumi, būdamas nuo jo priklausomas, praranda susitapatinimą su gamta. Natūralią prigimtinę jo aplinką pakeičia civilizacija: mašinų paliktos provėžos ar interjero detalės, kurios nuolat keičiasi ir išnyksta į neatpažįstamas dėmes. Lieka tik klaidžiojantis šuo tuščioje ir šaltoje erdvėje.“ Žmogaus tapytoja tiesiogiai nevaizduoja, bet jo buvimas šuns gyvenime jaučiamas kiekviename darbe. Būtent jis laiko tą pavadį, nusidriekusį nuo gyvūno iki drobės krašto ir būtent žmogaus sukurtoje aplinkoje bėgioja gyvūnas (mašinų provėžos, suarta žemė, kito paveikslo kampe matoma tvora ar patalynė, ant kurios saldžiai miega augintinis), taip pat žmogus kartais pasirodo šešėlio siluete.

Be amžinos priklausomybės, tapytoja žiūrovams taip pat primena, kad kiekvienas augintinis laukia sugrįžtančio namo savo šeimininko. Ji kviečia kiekvieną žiūrovą stabtelti akimirką ir prisiminti savo mažuosius draugus, jų prisirišimą, ištikimybę ir dažną vienišumą.

Jaunajai menininkei už nuostabią, gilų įspūdį paliekančią parodą dėkojo ir linkėjo kūrybinės sėkmės laisvalaikio organizatorė R. Ruseckienė, seniūnas T. Skrupskas, buvusi Gintarės mokytoja D. Visockienė ir visi susirinkusieji. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų gimtąjį kraštą garsina gabūs žmonės.

Parodą galite apžiūrėti Išlaužo seniūnijos salėje iki birželio 25 d. darbo valandomis.

 

 

Išlaužo seniūnijos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close