Tradicinė Šilavoto seniūnijos vasaros šventė „Po mėlynu gimtinės dangumi“, skirta Vietovardžių metams, šeštadienį subūrė ne tik seniūnijos gyventojus, bet ir būrį svečių.

Šilavoto pagrindinės mokyklos stadione jau po pietų varžėsi krepšininkai, mažųjų šventės dalyvių laukė Pramogų kiemelis, kur buvo piešiamos laikinos tatuiruotės, lankstomi balionai, ant skaidrios plėvelės piešiamas bendras piešinys. Vaikams padėjo Judita, Eglė, Laima ir Milda.

Kartu linksmintis – dainuoti ir šokti, sveikindama gausų būrį šventės dalyvių ir žiūrovų, kvietė Šilavoto seniūnė Neringa Pikčilingienė.

Šventės dalyvius sveikino Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Regina Juočiūnienė ir Prienų KLC direktorė Virginija Naudžiūtė. R. Juočiūnienė perdavė Seimo nario linkėjimus ir jo vardu apdovanojo Zitą ir Ramutį Lapinskus, Laimutę Žukauskienę, Liudviką Starapolskienę ir seniūnę Neringą Pikčilingienę. V. Naudžiūtė linkėjo didžiuotis daug žymių žmonių užauginusiu Šilavoto kraštu, nuostabia gamta ir trankia muzika išsklaidyti Šilavoto link keliaujantį juodą debesį. Pastarasis palinkėjimas nebuvo sutiktas palankiai – žiūrovai juokavo, kad gali šokti ir per lietų, tik tas debesis tegu neaplenkia.

Krepšinio varžybose 3X3 varžėsi devynios komandos, atvykusios ne tik iš Šilavoto, bet ir iš Veiverių, Prienų, Juodbūdžio, Naravų ir net iš Vilkaviškio.

Nugalėtojų laurus išsivežė komanda iš Vilkaviškio, antrąją vietą iškovojo Šilavoto krepšininkai, trečiąją – Veiverių komanda „Amberis“. Apdovanojimus jiems įteikė Šilavoto seniūnė N. Pikčilingienė ir Šilavoto laisvalaikio salės renginių organizatorė Saulė Blėdienė.

Muzikinius kūrinius susirinkusiesiems dovanojo Šilavoto laisvalaikio salės ansamblis „Akacija“ (vad. S. Blėdienė), Šilavoto pagrindinės mokyklos mergaičių ansamblis (vad. L. Sarnickienė) ir Prienų KLC dainų ir šokių ansamblis „Trapukas“ (vad. A. Šyvokienė ir D. J. Aksenavičius).

Šventės dalyvius žuviene ir grikių koše vaišino Ingavangio seniūnaitė Aldona Baniulienė ir Šilavoto bendruomenės pirmininkė Aušra Masikonienė.

Šventėje koncertavo grupė „AGE“ su vokaliste Neringa Garmuviene.

Dėkodama visiems kolektyvams ir atlikėjams už muziką, dainas ir šokius, šventės dalyviams ir žiūrovams už aktyvų dalyvavimą ir dalijimąsi gera nuotaika, renginio vedėja S. Blėdienė visiems linkėjo puošti ir gražinti gimtąją šalį gerais darbais, nuoširdžiu bendravimu ir pagarba krašto istorijai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close