home Kultūra Kaip pagerinti gyvenimo kokybę

Kaip pagerinti gyvenimo kokybę

Birželio 13 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje viešėjo Natūraliosios medicinos centro įkūrėja, gydytoja, mitybos specialistė Jelena Tulčina. Tai buvo dar vienas projekto „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: šviežia knyga“ renginys.

Vieni gydytojos J. Tulčinos patarimais žavisi, kiti laiko juos niekiniais, tačiau abejingų ji nepalieka. Visa 64-erių gydytojos gyvenimo patirtis sudėta į Evaldo Žičkaus knygą „Nepavaldi likimui“. Tai ne tik atviras J. Tulčinos pasakojimas, bet ir vienos žymiausių mitybos specialisčių konsultacija.

Karščio nepabūgusiems ir gausiai į susitikimą susirinkusiems prieniškiams gydytoja papasakojo, kad 20 metų ji dirbo gydytoja kardiologe ir, kaip visi tradiciniai gydytojai, kiekvienam problemų turinčiam pacientui paskirdavo po keletą vaistų. Pastaruosius 20 metų ji tikina, kad maistas turi būti vaistas, o ne vaistai tapti maistu.

Ji pati įsitiko, kad pakeitus mitybos įpročius galima pasveikti. Būdama vos 35-erių jau buvo išgyvenusi penkias skirtingų organų operacijas ir turėjo daugybę sveikatos problemų. Tuomet ir pradėjo domėtis natūraliąja medicina. Ji sakė, kad yra gyvas pavyzdys, jog valgant tai, kas tavo organizmui tinka, galima išgydyti daugybę ligų, nes, anot gydytojos, vaistai nei vienos ligos nepagydo, o tik numalšina simptomus.

Tuo per du dešimtmečius jau įsitikino ir 26 tūkstančiai Natūraliosios medicinos centrų, įsikūrusių Vilniuje ir Kaune, pacientų. Į šiuos centrus atvyksta ne tik lietuviai, bet ir pacientai iš Rusijos, Didžiosios Britanijos, Japonijos ir Amerikos, o J. Tulčinos sukurta sistema jau taikoma Latvijos, Rusijos ir Lenkijos valstybinėse klinikose.

Gydytojos teigimu, norint, kad liga taptų kontroliuojama, svarbiausia yra išvalyti žarnyną ir nevalgyti tų produktų, kurių tavo organizmas netoleruoja. Ką valgyti, ko ne, parodo maisto netoleravimo testas, kuris atliekamas tiriant leukocitų reakciją į kelis šimtus maisto produktų.

Gydytoja tikino, kad visos ligos – organizmo užterštumo pasekmė. Kai mūsų organizmas nesugeba suvirškinti netinkamo maisto, šis pradeda pūti, rūgti ir, jam keliaujant per plonąjį žarnyną, toksinai patenka į kraują. Nuolat netinkamai valgant, užsiteršia ir inkstai bei kepenys – mūsų organizmo filtrai, tuomet ir atsiranda odos bėrimai, egzema, spuogai, migrena, tulžies pūslėje ar inkstuose pradeda augti akmenys, kamuoja migrena, bronchų astma, nosiaryklės problemos, alergijos simptomai, nutukimas...

„Su dauguma ligų organizmas susitvarko per 2–3 mėnesius, kai kurioms, pavyzdžiui, žvynelinei, gali prireikti ir pusmečio. Tuo laikotarpiu negalima valgyti jūsų organizmui netinkamo maisto“, – patarė J. Tulčina.

Deja, ir vėliau skanauti cepelinų, pyragėlių ar kitų netinkamų produktų bus galima tik vieną dieną per savaitę, kitas šešias – valgyti tik individualiam organizmui tinkamą maistą.

Atlikus daugybę maisto netoleravimo testų, paaiškėjo, kad yra produktų, kurie netinka visiems. Tai – pieno produktai, produktai iš kviečių ir rugių, kava, kiaušiniai.

Daug teisingos mitybos paslapčių atskleidusi J. Tulčina ragino visus susimąstyti, ką valgome, ir padėti sau. Tik mes patys galime pagerinti savo gyvenimo kokybę, nes gyvenimo trukmės pakeisti negalime – tai priklauso nuo Dievo.

Susitikimo pabaigoje trys laimingosios, su kurių vardais lapelius ištraukė J. Tulčina, laimėjo prizus – knygą „Nepavaldi likimui“ ir dvi gydytojos konsultacijas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close