Dramatiška trečioji mažojo finalo (iki trijų pergalių) dvikova tarp bronzinių apdovanojimų siekiančių Prienų „Prienų“ ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipų baigėsi svečių iš uostamiesčio pergale minimaliu skirtumu (85:83). Po trijų susitikimų serijos – rezultatas  2:1 „Neptūno“ naudai ir pirmoji pergalė Prienuose. Anksčiau vykusiose keliose rungtynėse klaipėdiečiams neteko įveikti „Prienų“ jų pačių tvirtovėje.

Sunkiai pradėję mažojo finalo seriją, „Prienų“ krepšininkai pirmąsias rungtynes namuose sužaidė pergalingai, Klaipėdoje pralaimėjo, trečiose Prienuose patyrė dar vieną skaudų pralaimėjimą. Turėdama patį trumpiausią atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau visose rungtynėse demonstravusi stiprią kovinę ir komandinę dvasią, išsekinusi fizines ir psichologines jėgas, komanda abu kartus pralaimėjo vos dviem taškais. Tai reiškė, kad vienas kito verti varžovai susikaus dar mažiausiai vieną kartą Klaipėdoje. Jeigu prireiks penkto susitikimo, jis vėl įvyks Prienuose.

Praėjusiose rungtynėse Prienuose abi komandos žaidė greitą žaidimą, kuriam toną davė klaipėdiškiai. „Neptūnas“ nuo pradžių ėmėsi greito, aštraus žaidimo strategijos, galbūt norėdamas greičiau nuvarginti priešininkus.

Pirmasis kėlinys vyko taškas į tašką. Ir nors „Neptūnas“ laikinai buvo išsiveržęs į priekį, pranašumo greit nebeliko, ir prieniškiai nenorėjo tos situacijos taip greit paleisti iš rankų. Ypač rezultatyvus pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 29:28 „Prienų“ naudai.

Antrasis kėlinys prasidėjo žymiai sėkmingiau. Aikštelės šeimininkai augino persvarą nuosekliai ir ne be komandos kapitono Gintaro Kadžiulio pagalbos. „Prienams“ įsisiūbuoti padėjo ir Gediminas Orelikas. Nors „Neptūnas“ siekė kiek galima greičiau žaisti, kiek įmanoma labiau varginti „Prienų“ žaidėjus, antrasis kėlinys baigėsi 49:46 vėl prieniškių naudai.

Deja, neženkli persvara greit ištirpo trečiajame kėlinyje, kuriame pranašumą demonstravo klaipėdiečiai, ir jį baigė rezultatu 62:68.

Ketvirtąjį kėlinį galima vadinti maksimalia drama. Jis pareikalavo daugiausia  fizinių ir psichologinių jėgų, bet jų nebeužteko iki pabaigos atlaikyti greitą ir veržlų svečių žaidimą. Prieniečių jėgos akivaizdžiai baigėsi, ir dvikova buvo pralaimėta rezultatu 83:85.

Nors ir teko pripažinti svečių pranašumą, komandą galima pagirti už puikų žaidimą ir kovinę dvasią. Septyniese ar aštuoniese žaisti yra per sunku, o prieniečiai taip žaidė beveik visas rungtynes.

Roma Sinkevičūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close