Politinių sprendimų grupės susitikimas su politikais

Gimnazija dalyvauja projekte ,,Lyderių laikas 2″. Šiuo projektu siekiama ugdyti mokytojų kūrybiškumo, lyderystės gebėjimus. Jis sudaro sąlygas skleistis mokyklos bendruomenės narių bendradarbiavimui, geranoriškam bei išmanančiam mokyklos ir jos savininko partneriškumui, kiekvieno bendruomenės nario augimui bei sėkmei. Numatomos veiklos bei atsakingi asmenys, susibūrę į keletą grupių, jau dirba jiems pavestus darbus.

Politinių sprendimų grupė Prienų rajono savivaldybei pateikė mokyklai būtinų sprendimų savivaldybės lygmenyje sąrašą. Bendradarbiaujant su rajono tarybos nariais bei Savivaldybės administracija bus ieškoma bendrų susitarimų dėl galimybių atnaujinti mokyklos vidines erdves, aptverti sporto aikštyną, gimnazijos patalpose įrengti ikimokyklinio ugdymo grupę, įsteigti mokinių skatinimui skirtą fondą.

Siekdama aptarti šiuos klausimus, Politinių sprendimų grupė iniciavo susitikimą su Veiverių seniūnijoje gyvenančias Tarybos nariais: Juozu Krikštolaičiu, Cezaru Pacevičiumi, Martynu Butkevičiumi. Atvyko Veiverių miestelio seniūnas Vaclovas Ramanauskas, mokytojų, mokinių, tėvelių atstovai. Pakviesta gimnazijos administracija, gimnazijos tarybos nariai. Direktorės pavaduotoja ugdymui Loreta Jurkšaitė trumpai pristatė projekto ,,Lyderių laikas 2″ viziją ir visus pakvietė atsakyti sau į klausimą, kas yra gera mokykla. Daugelis teigė, kad tai mokykla, siekianti kuo geresnių rezultatų moksle, nuolat tobulėjanti institucija, bendraujanti ir bendradarbiaujanti su tėveliais, vietos bendruomene, siekianti bendrų tikslų, kūrybinga ir draugiška, atvira. Tai mokykla, kurioje mokinys jaučiasi saugus, laimingas, pasirengęs gyvenimo išbandymams. Į klausimą, koks galėtų būti kiekvieno  asmeninis indėlis, kad mokykla būtų gera, dalyviai atsakė skatinsią mokinius dalyvauti projektuose, renginiuose, prisidėsią prie ikimokyklinio skyriaus – darželio įkūrimo gimnazijoje, įsigilinsią į problemas ir padėsią jas spręsti, mokysią taip, kad kiekvienas mokinys išsineštų pačią geriausią patirtį, aktyviau dalyvausią mokyklos gyvenime ir t. t.

Politinių sprendimų grupės pirmininkė Vilija Janulevičienė pakvietė diskusijai. Tarybos nariai papasakojo apie savo veiklą Taryboje, sakė, kuo gali prisidėti prie gimnazijos bendruomenės darbo sąlygų gerinimo, pakvietė aktyviau  bendradarbiauti, problemų sprendimų ieškoti kartu. 

Visi susitikimo dalyviai išreiškė savo nuomonę apie susitikimo organizavimo idėją. Tikisi, kad iškeltos problemos bus sprendžiamos įtraukiant daugiau mokinių, tėvų, Veiverių bendruomenės narių.

Politinių sprendimų grupės organizuotas pirmasis susitikimas subrandins idėjas tolimesniems darbams.

 

Vilija Janulevičienė,

Politinių sprendimų grupės pirmininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close