Juozo Palionio taurė atiteko vilniečiams

Gegužės 25 dieną Birštono kurhauze vyko tradicinis respublikinis greitųjų šachmatų turnyras šviesaus atminimo buvusio LR Seimo nario Juozo Palionio taurei laimėti. Turnyre dalyvavo beveik 70 dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų. Žaidimas vyko šveicariška 9 ratų sistema (kai kurie mažieji šachmatininkai žaidė 7 ratus).

Žaidėjai įsikūrė dviejose kurhauzo parodų salėse. Ištraukė burtus, kas su kuo žais, ir ilgai nelaukdami sėdo prie šachmatų stalų. Kai kurias šachmatininkų poras skyrė nemažas amžiaus skirtumas, tačiau vieni kitus įvertino pagal žaidimą. Ir ne taip jau svarbu buvo lytis ar amžius.

Suskaičiavus rezultatus, pirmiausia apdovanojimai buvo išdalinti jauniausiems žaidėjams (iki 10 metų), kurių dauguma žaidė 7 ratus. Medalius pelnė:

Rugilė Remeikaitė (3 taškai),Vilnius

Patricija Alionytė (3 taškai), Kaunas

Ugnė Vegelytė (2 taškai), Birštonas

Vytenis Remeika (3 taškai), Vilnius

Šarūnas Norkeliūnas (3 taškai), Marijampolė

Domantas Ramanavičius (3 taškai), Alytus

Nemažai nominacijų pelnė birštoniečiai. Geriausiu birštoniečių žaidėju buvo pripažintas Robertas Travkinas (5,5 taško). Apdovanotas ir vyriausias turnyro žaidėjas birštonietis Antanas Tankevičius (92 m.) bei jauniausias turnyro dalyvis Liutauras Naudžiūnas (5 m.)

Merginų iki 16 metų grupėje medaliais buvo apdovanotos:

Ieva Šitkauskaitė (5,5 taško), Vilnius

Neda Žuvininkaitė (3 taškai), Birštonas

Ugnė Naudžiūnaitė (1,5 taško), Birštonas

Vaikinų iki 16 metų grupėje medaliais apdovanoti:

Ugnius Remeika (5 taškai), Vilnius

Rapolas Likatavičius (4,5 taško), Vilnius

Matas Norkeliūnas (4,5 taško), Marijampolė

Iš moterų geriausios buvo Danutė Urbavičiūtė (5 taškai) iš Birštono ir Edita Veličkaitė (3 taškai) iš Alytaus.

Senjorų (65 metai) grupėje geriausiu žaidėju buvo pripažintas kaunietis Jonas Ridzvanavičius, surinkęs 6 taškus. Šis senjoras žaidė ir komandoje.

Turnyro nugalėtojų medaliais apdovanoti:

Aleksandras Šalna (8,5 taško), Vilnius

Merūnas Liaucys (7taškai), Kaunas

Marius Bieliauskas (7 taškai), Vilnius.

Komandinėje įskaitoje 1 vieta ir Juozo Palionio taurė bei medaliai atiteko Vilniaus komandai (Marius Bieliauskas,Aleksandras Šalna, Ieva Šitkauskaitė), surinkusiai 21 tašką. Pagal turnyro nuostatus komandoje turėjo žaisti viena moteris ir du vyrai.

Antrąją vietą laimėjo Birštono komanda (Robertas Travkinas, Kazimieras Senavaitis ir Danutė Urbanavičiūtė), pelniusi 15,5 taško. Trečiąją prizinę vietą užėmė Kauno komanda (Jonas Ridzvanavičius, Algirdas Rauduvė ir Patricija Alionytė), vos puse taško (15 taškų) atsilikę nuo antrą vietą laimėjusių birštoniečių

Birštono šachmatų būrelio trenerė D. Urbanavičiūtė pasidžiaugė, kad turnyre dalyvavo15 birštoniečių, jų rezultatai geri, laimėtos prizinės vietos atskirose kategorijose, o bendroje įskaitoje birštoniečių komanda užėmė antrą prizinę vietą.

Nugalėtojams ir prizininkams apdovanojimus įteikė J. Palionio paramos ir labdaros fondo vadovė Edita Palionytė ir Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė. Varžybas organizavo Seimo narys Andrius Palionis ir Birštono šachmatų gerbėjai, teisėjavo vyr. teisėjas FA Kęstutis Norkeliūnas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close