Gargžduose ir Kaune skambėjo jaunųjų prieniečių balsai

Gegužės 11 d. Gargžduose vyko tradicinis berniukų chorų festivalis „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“.

Net penki šimtai jaunųjų atlikėjų, sugužėję į Gargždų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią, klausytojams padovanojo nuotaikingos chorinės muzikos koncertą. Tarp jaunųjų atlikėjų šiemet dalyvavo net du prieniečių chorai.

Nuolatinė šių koncertų dalyvė, Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos muzikos mokytoja, berniukų choro vadovė Lina Suchorukovienė kartu vykti į festivalį pakvietė ir „Revuonos“ pagrindinės mokyklos muzikos mokytoją Ramunę Liutvynskienę su berniukų choru.

L. Suchorukovienės mišrus 1–5 klasių berniukų choras suburtas dar 2005 metais, todėl šiame festivalyje dalyvauja jau nebe pirmą kartą. Tuo tarpu „Revuonos“ chorui šis festivalis pirmasis. Abi mokytojos džiaugėsi, kad joms puikiai sekasi bendradarbiauti ir dirbti kartu nekonkuruojant. Sėkmingas darbas duoda ir rezultatų. Choruose dainuojantys berniukai turi turiningą užsiėmimą ir daug keliauja. Mokytojos džiaugėsi, jog šiemet, po festivalio Gargžduose, pavyko berniukus nuvežti ir prie netoli esančios Baltijos jūros. Kai kuriems berniukams ši pažintis su jūra buvo pirmoji.

Anot festivalio rengėjo Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktoriaus Sauliaus Liausos, festivalio tikslas ir yra kuo daugiau vaikų įtraukti į chorinį judėjimą mokyklose, ugdyti jų kultūros ir meno poreikį ar net padėti pamatą tolesniems žingsniams kūrybos srityje, taip pat, žinoma, atitraukti berniukus nuo negatyvios įtakos.

Festivalyje skambėjo harmonizuotos lietuvių liaudies dainos ir vaikams skirti Benjamino Gorbulskio, Indros Mažuikaitės, Gintauto Abariaus, Donato Zakaro bei kitų kompozitorių kūriniai. Šiemet festivalyje, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Lietuvos chorų sąjunga, dalyvavo net 21 berniukų choras.

Tradiciniu tapęs festivalis-akcija „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ jau dvidešimt metų rengiamas Lietuvos miestuose ir siekia atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų užimtumą, laisvalaikio kultūrą, pilietinės asmenybės ugdymą.

Tiesa, L. Suchorukovienei bei R. Liutvynskienei tai buvo gana aktyvus savaitgalis. Jau kitą dieną, gegužės 12 d., jos apsilankė ir Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje.

Čia po šv. Mišių prasidėjo 20-ojo respublikinio vaikų ir jaunimo konkurso „Giesmių Giesmelė“ laureatų koncertas, kuriame dalyvavo net 30 laureatų: ansambliai, duetai ir solistai.

20 metų vykstančiame „Giesmių Giesmelės“ konkurse šiemet dalyvavo 90 kolektyvų ir atlikėjų, iš kurių buvo atrinkta 30 geriausių, tarp jų ir L. Suchorukovienės parengtas Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių ansamblis bei R. Liutvynskienės parengta Birštono meno mokyklos solistė Ugnė Naudžiūnaitė.

Mišiose bei koncerte skambėjo chorų bei atlikėjų sakralinės giesmės. Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių ansamblis visiems padovanojo „Viešpaties angelą“. Jam akomponavo Prienų lopšelio-darželio „Saulutė“ muzikinio ugdymo pedagogė Žydrūnė Kondrotienė. Tuo tarpu nuolatinė, jauniausia Birštone vykstančių šachmatų čempionatų dalyvė bei nugalėtoja U. Naudžiūnaitė visiems padovanojo giesmę „Jėzaus meilė“.

Beje, šiame respublikiniame konkurse tvyrojo stipri Prienų krašto energija.

Konkurso vertinimo komisijai pirmininkavo puikiai žinomas, Išlaužo parapijos klebonas, muzikos magistras dr. kun. Vilius Sikorskas. Renginį, kartu su draugais vedė prienietė Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos abiturientė Gabija Kuzminskaitė. Na, o koncerto metu skambėjo ir jos mamos, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotojos ugdymui Kristinos Belenavičienės žodžiais sukurta giesmė (daina) „Malda“ iš praėjusiais metais Prienuose tos pačios K. Belenavičienės bei kompozitorės Indros Mažuikaitės sukurto miuziklo „Z karta“. Ją atliko Kauno rajono Garliavos meno mokyklos jaunučių ansamblis.

Konkursą organizavo „Giesmių Giesmelės“ įkvėpėja ir pradininkė, VDU „Rasos“ gimnazijos muzikos mokytoja metodininkė, jaunimo choro „Gaja“ vadovė Danutė Šaučiūnienė bei visas būrys pagalbininkų.

Visiems nuoširdų „dėkui“ tarė Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijos klebonas kunigas Dainius Lukonaitis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close