Į ką svarbu atsižvelgti perkant butą?

Praktiškai kiekvienas lietuvis vienu ar kitu savo gyvenimo metu nusprendžia įsigyti nekilnojamojo turto. Kai kurie perka namus, bet populiariausi visgi yra butai daugiabučiuose namuose. Pasirinkimas įprastai būna gana platus ir reikia vertinti daugybę faktorių. Apie juos ir pakalbėsime šiame straipsnyje.

Kertinis dalykas – lokacija

Renkantis butą labai svarbu įvertinti jo vietą mieste. Nuo to dažniausiai priklauso ir jo kaina. Natūralu, kad kuo arčiau centro norite įsikurti, tuo daugiau turėsite sumokėti.

Visgi, ne visuomet reikia gyventi būtent centre yra ir daugybė kitų puikių rajonų. Tačiau reikia vertinti tokius faktorius – kiek jums reikės keliauti iki darbo, kokia yra kelių infrastruktūra ir netgi pasidomėti tuo, kokios statybos yra numatytos aplinkui.

Jeigu turite vaikų, ar planuojate jų turėti, turite įvertinti šalia esančius darželius bei mokyklas. Pažiūrėti ar jų kokybė jus tenkina. Taip pat turite peržvelgti ir parduotuves, prekybos centrus, kavines ar net… sekso prekių parduotuves – juk kiekvienas turime skirtingų poreikių, o jų realizavimas garantuoja didesnį komfortą.

Dydis – šiandien vienas, rytoj kitas?


Daugelis žmonių, kurie renkasi butą, dažnai galvoja, kad jiems užteks visai nedidelės erdvės. Tai itin gaju tais atvejais, kai žmogus ketina gyventi vienas. Visgi, dauguma pamatę, pavyzdžiui, 40-ies kvadratų patalpą pradeda suprasti, kad tai yra kur kas mažiau nei jie įsivaizdavo. Ir tai nėra vienintelė problema.

Renkantis dydį reikia labai gerai pasverti savo ateities planus. Taip, galbūt dabar neturite šeimos, tačiau jeigu ją turėsite ar galėsite parsivesti į nedidelį butą? Turbūt, kad ne. Gali būti ir atvirkščiai – žinote, kad tikrai gyvensite vienas, bet žiūrite trijų kambarių butus. Paklauskite savęs ar jums to tikrai reikia.

Mąstant apie buto dydį labai svarbu pasverti ne tik savo artimiausius, bet ir ateities planus. Juk nekilnojamas turtas Lietuvoje įprastai yra įsigyjamas kone visam gyvenimui. O gyvenimas, deja, nėra toks pastovus kaip svaro kursas.

Pastatas – naujas ar senas?

Natūralu, kad dauguma žmonių nori gyventi naujos statybos namuose, bet visus faktorius taip pat reikia vertinti adekvačiai. Kartais sovietinė statyba yra netgi patvaresnė už naują, o, pavyzdžiui, renovuoti namai gali praktiškai garantuoti labai aukštą kokybę.

Jeigu norite būtinai naujo namo, domėkitės visais statytojais, rinkite informaciją apie juos internete, skaitykite komentarus. Taip pat, rinkdamiesi būstą, pasverkite kainų skirtumus. Kartais tarp naujų ir senų namų jie būna išpūsti tiesiog dirbtinai.

Kaipgi be parkavimo…


Lietuviai įpratę turėti nuosavus automobilius, o labai dažna mūsų problema – parkavimas. Naujuose namuose dažniausiai galima nusipirkti požeminio parkavimo vietą, bet toks malonumas tikrai nėra pigus ir ne visi sau gali tą leisti. Tuo tarpu prie senesnės statybos namų, automobilius reikia palikti tiesiog gatvėje.

Dažnai žmonės nepamąsto apie parkavimo problemą, o ją reikia įvertinti, kadangi automobilio kai kuriais atvejais tiesiog nėra kur statyti.

Tai tik keletas dalykų, kuriuos reikia įvertinti perkant butą, tačiau tikimės, kad šis straipsnis padės suprasti, jog būsto pirkimas – labai atsakingas ir daug apmąstymų reikalaujantis procesas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close