Pilies gatvės gyventojai nuogąstauja

Pagaliau atėjo lauktas pavasaris. Ilgai neatbudusi gamta nepaslėpė po žalia lapija visokių negerovių. Šiemet balandžio mėnesį, kaip jau įprasta, nebuvo organizuota ir respublikinė švarinimosi talka „Darom“. Ji nukelta į gegužės mėnesį. Tad žvalgytis į šiukšlių krūvas visuomeninėse erdvėse galime iki valiai.

Telefono skambučiai pakvietė nuvykti į Paprienėje esančią poilsiavietę ir į Pilies gatvę.

Paprienėje mėgsta iki išnaktų linksmintis jaunimas: rūkyti, vartoti alkoholinius gėrimus ir psichotropines medžiagas, leisti trankią muziką. Tai rodo ir čia esančių šiukšlynų sudėtis: mėtosi švirkštai, buteliai, nuorūkos.

Tie, kas čia pabuvojo ir prišiukšlino, aišku, kuopti neateis. Tai teks padaryti Birštono girininkijos darbuotojams su talkininkais.

Įdomesnių dalykų papasakojo Prienų Pilies gatvės gyventojai. Kadangi gatvė išsitiesusi sulig Nemunu, yra gražioje ir nuošalioje vietoje, tad gamtos mylėtojų nestinga visais metų laikais. Sako, netgi ir žiemą čia užsuka „apsišilti“, juk vieta pakankamai nuošali.

Su vietiniais gyventojais besikalbant, paaiškėja, kad čia atvyksta jaunuoliai ne tik išgerti, bet ir susileisti vieną kitą „dozę“ (žinoma, ne antibiotikų). Prieš žmonių langus rengia sekso orgijas ir dar grasina gatvės gyventojams. Žmonės sakė, kad dažnai tenka skambinti policijai, nes nejauku, kada vyksta tokie dalykai. Pasak jų, kartais atvažiuoja pareigūnai, tada triukšmadariai pasišalina. O kartais, išgirdę adresą ir skambinusiojo pavardę, tikriausiai numoja ranka.

Beje, kadangi gatvė netvarkoma seniūnijos, gyventojai patys šlavinėja ir tvarko aplinką. Kaip sakė Prienų miesto seniūno pavaduotoja Irena Stasytienė, Pilies gatvė nėra reguliariai prižiūrima dėl lėšų stygiaus, ją tvarko patys gyventojai. Ji yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje, tad kažką daryti ir keisti ten negalima, o pavojingus medžius, augančius pakrantėje, pašalino jau praėjusiais metais. Dėl pavasarinio tvarkymo yra įtraukta tarp svarbesnių objektų. Pasak I. Stasytienės, pirmiausia reikia šiukšles apsikuopti centre, o tada dėmesį kreipti į nuošalesnes vietas. Išgirdusi apie gyventojų nusiskundimus, seniūno pavaduotoja sakė prašysianti  Prienų policijos komisariato, kad šioje gatvėje dažniau apsilankytų policijos pareigūnai.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos viršininkas Albinas Jakimavičius patikino, kad į gyventojų skambučius reaguojama.  Kaip sakė pareigūnas, balandžio mėnesį iš šios gatvės gyventojų iškvietimų gauta nebuvo. O ateityje, sudarant policijos pareigūnų patruliavimo grafikus, bus atkreiptas dėmesys į Pilies gatvę, kad gyventojai galėtų jaustis saugesni.

Taigi atšilęs oras ne visiems malonus metas. Pilies gatvės ir Paprienės gyventojai su nerimu laukia jaunųjų „gamtos mylėtojų“. Gal vis tik mus ginanti policija padės sutramdyti netinkamai besilinksminančius jaunuolius.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close