Vilniuje balandžio pabaigoje įvyko respublikinio Lietuvos vaikų moksleivių,  lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų, konkursas „Tramtatulis“. Jame dalyvavo ir Prienams atstovavo Vakarė Miknevičiūtė.

Konkurso tikslas yra skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti jaunuosius folkloro atlikėjus (dainininkus, muzikantus, pasakotojus). Šiemet jis skirtas Tarmių metams. Todėl ir reikalavimai atliekamiems kūriniams buvo labai paprasti – tiesiog tai turėjo būti tradicinė  lietuvių liaudies kūryba.

Vakarė į „Tramtatulio“ finalą pateko Marijampolėje vykusiame regioniniame atrankos rate, aplenkusi visus atlikėjus iš Prienų. Prienų „Ažuolo“ progimnazijoje besimokinančią antrokę paruošė muzikos mokytoja Lina Suchorukovienė, kuri teigė nesanti folkloro žinovė.

Vilniuje, nors ir užkimusi, Vakarė, atliko dvi dainas: „Ir atlėkė paukščiukė“ bei „Vai, kur tu buvai“. Vienas iš konkurso reikalavimų buvo atlikti savo krašto kūrinį, todėl šie abu kūriniai buvo pasirinkti būtent iš Prienų krašto folkloro. Už gerą šių dainų atlikimą antrokė gavo diplomą, o gegužės mėnesį šiuos kūrinius galės atlikti ir bendrame „Tramtatulio“ finalo dalyvių koncerte.

Ir Vakarė, ir L. Suchorukovienė džiaugiasi konkursu, jo organizavimu ir pasiektais  rezultatais. Pasak Linos, šiam konkursui reikia ne tik gero balso ir gražių kūrinių, čia reikia turėti ir „gerklę“. L. Suchorukovienė, šiemet dalyvavusi „Tramtatulyje“,  drąsiai kalba ir apie dalyvavimą konkurse kitais metais. Dabar aišku, ko reikia komisijai, ko reikia žiūrovams ir ko reikia pačiam atlikėjui.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close