„Su pagarba sutikti, su meile auginti, laisvą išlydėti“

Tai Rudolfo Šteinerio, Valdorfo pedagogikos pradininko, žodžiai, apibūdinantys vaikų ugdymą mokykloje. Šiemet sukanka 100 metų, kai Vokietijoje, Štutgarto mieste, buvo įkurta pirmoji tokia mokykla „Valdorfo-Astorijos“ fabriko darbuotojų vaikams. Svarbiausias pedagogikos uždavinys, anot R. Šteinerio, yra padėti vaikui atrasti ir išskleisti jo paties individualumą. Patiems mažiausiems tai padaryti labai padeda lėlės.

Vadovaudamasi ypatingąja Valdorfo metodika, lėles siuva įvairiais talentais ir gabumais apdovanota Stakliškių krašto moteris – Ieva Motiejauskė. Balandžio 16 d. jos kurtų lėlyčių paroda buvo pristatyta gausiam žiūrovų būriui Jiezno bibliotekoje. Nuo „valdorfinių“ iki 3 cm dydžio miniatiūrinių, nertos, siūtos, kimštos, aprengtos siuvinėtais drabužėliais ir mezginiais, gėlytės ir keliauninkai… Daugeliui jų sukurti eilėraščiai, įdomūs aprašymai. Šią nuostabią lėlyčių kolekciją pristačiusi autorė privertė aikčioti iš susižavėjimo ir mažuosius parodos lankytojus, ir suaugusiuosius. O tie, kas norės išvysti parodą, laiko turi iki gegužės 5 dienos – iki tol lėlytės svečiuosis Jiezno bibliotekoje.

Jiezno bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close