Tarptautinė kultūrinių mainų programa „Kultūrinės kompetencijos ir ambasadoriaus lyderystė“, įgyvendinama jau nuo 2014 m., „Žiburio“ gimnazijoje tęsiasi

2014 m. rugsėjį Prienų „Žiburio“ gimnazijai pasirašius bendradarbiavimo sutartį dėl mokinių mainų programos su universitetine privačia akademija Sietle, Vašingtono valstijoje, ši programa tapo gražios ir prasmingos draugystės su amerikiečiais pradžia, gal net tradicija- gimnazijoje kultūrinių mainų programa gyvuoja jau penktus metus.

Šešių mokinių ir dviejų mokytojų komanda iš Prep University, Sietlo, nuo balandžio 3 iki balandžio 11 d. gyveno gimnazijos mokinių ir mokytojų šeimose, susipažino su mūsų tradicijomis, dalyvavo pamokose ir kitose įvairiose veiklose, aplankė įžymias Prienų krašto ir Lietuvos vietas. Svečiai žavėjosi Lietuvos gamta , istoriniu paveldu, žmonių draugiškumu, svetingumu, neatsispyrė amerikiečiai ir lietuviškai virtuvei –gyrė mūsų šaltibarščius ir cepelinus… Kiekvienas dalyvaujantis programoje turėjo puikią galimybę susirasti naujų draugų, įgyti gyvenimiškos patirties, pažinti dalį lietuviškos kultūros. Šis projektas suartina ne tik du tolimus ir skirtingus miestus, bet ir mokinius bei mokytojus, dalyvaujančius šioje programoje.

Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prisidėjo ir prisideda, kad mainų programa gimnazijoje būtų įgyvendinama. Atskirai noriu padėkoti gimnazijos mokytojoms Daliai Šklėriūtei ir Irenai Mažeikienei, mokinių Atėnės Žukovaitės, Eglės Danilevičiūtės, Jokūbo Bucevičiaus, Kristupo Kupsto, Kristijono Raibužio ir Adomo Kurlavičiaus tėvams, kurie apgyvendino amerikiečius savo šeimose.

Prienų „Žiburio“ gimnazistų komanda iš Lietuvos į Sietlą išvyks 2019 m. rudenį.

Tarptautinės kultūrinių mainų programos koordinatorė – Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close