Birštono savivaldybės valdžia 2019-2023 kadencijai išrinkta. Prienų rajono savivaldybėje – varžybos dėl mero posto dar nesibaigė.

Didysis 2019 metų politinis maratonas baigėsi. Kodėl didysis? Turbūt todėl, jog savivaldybių taryba, meras bei, ne paslaptis, jų paskirti politinio pasitikėjimo pareigūnai-statytiniai yra pirmieji, kurie išgirsta krašto gyventojų problemas ir priima sprendimą ar tos problemos vertos dėmesio ar ne. Priima sprendimą ir tada, kuomet paaiškėja besiskundžiančio gyventojo politinės pažiūros.

Tiesa, niekada nereikia stebėtis, jog priklausomybė partijoms yra svarbesnė nei, tiesiog, rinkėjo statusas.

Prienų rajono bei Birštono savivaldybėse šiemet, kaip niekad, didelis išankstinio balsavimo aktyvumas. Jeigu visoje respublikoje aktyvumas per 4 išankstinio balsavimo dienas sudarė 6,25 proc., Birštono savivaldybėje šis aktyvumas pasiekė 14, 36 proc. (5 vieta respublikoje iš 60 savivaldybių), o Prienų rajono savivaldybėje – 10,40 proc. (23 vieta respublikoje).

Rinkimų dieną, visoje respublikoje savo nuomonę apie ateinančios kadencijos politikus išreiškė mažiau nei pusė – iš viso 47,80 proc. rinkėjų. Birštono savivaldybėje savo valią išreiškė 67,91 proc. (1 vieta respublikoje) rinkėjų, Prienų rajono savivaldybėje – 51,49 proc. (23 vieta respublikoje).

17 val. duomenimis, policija gavo 175 pranešimus apie galimus pažeidimus rinkimų metu. Daugiausia – po 50 – gauta iš Vilniaus ir Alytaus apskričių, 22 pranešimų sulaukta iš Tauragės apskrities, dar 20 pranešimų atėjo iš Kauno apskrities. Mažiausiai pranešimų sulaukta iš Panevėžio apskrities – 2. 

Rinkimų apylinkės jau užsidarė. O iki 20 val. valandos, nors ir šiemet nei miesto tvarkymo tarnyboms, nei patiems politikams nebuvo noro pašalinti savo agitacijas nuo stendų iš įvairių krašto vietų, vis dar buvo draudžiama rinkiminė agitacija. Taip pat, įsigaliojus asmens duomenų apsaugai, rinkėjų sąrašuose nebeįmanoma pamatyti ir ar jūsų kaimynai jau išreiškė savo valią. Visada atviri, rinkėjų pasirašimui skirti, sąrašai šiemet yra slepiami po trafaretu.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close