,,Revuonos‘‘ mokyklos jubiliejų pasitinkant

Mokyklos jubiliejus – šventė visai bendruomenei. Tai gera proga atsigręžti atgal, suskaičiuoti ir įvertinti nuveiktus darbus, pasidžiaugti mokyklos pasiekimais.

Prienų „Revuonos“ vidurinė mokykla įrodė, kad yra pasirengusi ir pajėgi priimti laikmečio diktuojamus iššūkius. Mūsų strategijoje rašoma: mokykla, siekdama bendražmogiškų vertybių, teikia kokybišką ugdymą, atsižvelgdama į kiekvieno ugdytinio individualius gebėjimus ir poreikius, užtikrina formaliojo ir neformaliojo ugdymo dermę, sudarydama sąlygas mokinių saviraiškai. Žvelgdami į mūsų mokykos pastarųjų metų darbus ir pasiekimus, puikiai matome, kaip filosofija tampa gyvenimo tikrove.

Nuo 2011 m. mokykloje įgyvendiname mokinio asmeninės pažangos stebėjimo, fiksavimo ir rezultatų analizavimo sistemą. Tuo tikslu įdiegėme elektroninį dienyną Tamo, kuriuo naudojantis galima greičiau gauti duomenis, reikalingus stebėti ir įsivertinti asmeninę kiekvieno mokinio pažangą, aptarti ją su klasės vadovu ir numatyti tobulėjimo kryptis bei galimybes. Siekdami veiksmingesnės tėvų pagalbos mokantis ir glaudesnio dalykų mokytojų, pagalbą teikiančių specialistų ir mokinių tėvų bendradarbiavimo, vedame gyvenimo įgūdžių ugdymo užsiėmimus, paskaitas-diskusijas, netradicinio ugdymo pamokas, organizuojame atvirų durų dienas, šeimų šventes.

Nuolat rūpinamės mokymo(si) aplinkos gerinimu. Tęsiami mokyklos renovacijos darbai: suremontuoti visi sanitariniai mazgai, aktų salė, daug mokomųjų kabinetų. Atnaujinti informacinių technologijų kabinetai, įrengta choreografijos klasė. Rūpinamės ir mokyklos aplinka: įregti stovai dviračiams statyti, perdažyti suoliukai, stadiono sportiniai įrengimai, nuo miesto pusės aptverta teritorija, kurioje pasėta veja ir pasodintas gėlynas. Džiugu, kad tvarkant mokyklos aplinką padeda mokinių tėvai, rėmėjai, sulaukiame ir miesto įmonių pagalbos.

Po ilgų svarstymų priėmėme sprendimą dėl mokyklinių uniformų. Jau rugsėjo pirmąją visi norintieji pasipuošė uniformomis su „Revuonos“ mokyklos emblema.

Mokykla nuo šių mokslo metų pradžios išsiplėtė: prijungtas specialusis skyrius ir jaunimo klasės. Šie mokiniai mokomi atskirose suremontuotose patalpose. Mokykloje mokosi per 500 mokinių, dirba daugiau nei 100 darbuotojų. Mokykla turi bendrabutį, kuriame gyvena 20 specialiojo skyriaus mokinių. Mokinius vežioja mokyklinis autobusas. Jaunimo klasėse, be bendrųjų mokomųjų dalykų, mokome automobilizmo.

Džiaugiamės mokinių pasiekimais. Mokyklos mokiniai, pasirinkę kryptingą meninį ugdymą, dažnai laimi prizines vietas respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, eksponuoja parodas įvairiose įstaigose.

Mokykla nuolat dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose projektuose. Dalyvaujame respublikinės reikšmės socialiniame projekte ,,Drąsinkime ateitį“. Projekto tikslas – padėti mokiniams apsispręsti renkantis gyvenimo kelią ir profesiją, padrąsinti siekiant savo tikslų, nenuleisti rankų susidūrus su sunkumais, domėtis savo mokyklos istorija, bendrauti su autoritetingais ir daug pasiekusiais buvusiais mokyklos mokiniais.

Tobulindami ugdymo procesą, įsijungėme į MTP plius projektą „Jaunimo mokyklų aplinkos pritaikymas“. Projektas yra ŠMM nacionalinės Mokyklų tobulinimo programos plius (MTP plius) dalis ir finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšų. Jis skirtas jaunimo mokyklų aplinkos, skirtos papildomam ir bendrajam ugdymui, atnaujinimui, įsigyjant mokymo priemones, baldus ir organizacinę techniką ikiprofesiniam mokymui.

Nuo 2012 m. mokykla įsitraukė į LR Švietimo ir mokslo ministerijos Strateginio planavimo ir analizės skyriaus, Švietimo aprūpinimo centro bei Mokyklų tobulinimo programos koordinavimo tarnybos darbo grupės parengtą švietimo vadybos kaitos projektą „Lyderių laikas 2“, kurio metu bus įgyvendinamos naujos mokyklos bendruomenėje bendradarbiavimą skatinančios iniciatyvos bei dvi naujos įsitraukimą skatinančios iniciatyvos metodinėje veikloje.

     Šiemet pradėjome dalyvauti Comenius projekte „PUMO – pedagoginė pagalba keliaujantiems mokiniams“. Pagrindinis projekto tikslas – išsiaiškinti, kokios priemonės ir būdai būtų tinkamiausi, siekiant padėti mokytis gimtosios kalbos vaikams, kurie laikinai ar nuolat gyvena užsienyje.

     Dar dalyvaujame projekte „Ugdymo karjerai ir stebėsenos modelių sukūrimas ir plėtra bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme“, kurį vykdo Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centras.           

  Mokiniai, vadovaujami biologijos mokytojos, dalyvauja Gamtosauginių mokyklų programoje, kurią įgyvendina Aplinkosauginio švietimo fondas. Pagrindinis programos tikslas – aplinkosauginis švietimas ir visuomenės savimonės kėlimas, įtraukiant įvairaus amžiaus žmones per formalųjį ir neformalųjį švietimą. Jau du kartus mokykla už aktyvią veiklą įvertinta tarptautine Žaliąja vėliava ir sertifikatu.

Mokyklos 95-erių metų sukakties proga sveikinu sutelktą ir kūrybingą mokyklos bendruomenę, linkiu visiems saugoti ir vertinti tai, ką turime, ir daryti tai, kas svarbiausia, žinant, kad kiekvienas žingsnis priartina prie tikslo.

Kviečiame visus buvusius ir esamus Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos mokinius, mokytojus, darbuotojus, draugus, partnerius paminėti mokyklos 95-ąsias metines. Lauksime Jūsų gegužės 7 d. 15 val. Prienų „Revuonos“ vidurinėje mokykloje.

Ilona Balčiukynienė

Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos direktorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close