Prienų rajono savivaldybės biudžetas – daugiau nei 25 mln. eurų

Paskutiniame šios kadencijos Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo apsvarstyta šešiolika klausimų. Visiems sprendimų projektams pritarta.

Algimantui Sakalauskui – Prienų miesto garbės piliečio vardas

Tarybos nariai vienbalsiai pritarė, kad tautodailininkui, medžio skulptoriui, VšĮ „Meninė drožyba“ direktoriui Algimantui Sakalauskui būtų suteiktas Prienų miesto garbės piliečio vardas.

Vilkaviškyje gimęs tautodailininkas, medžio skulptorius 2018 m. minėjo savo kūrybinės veiklos 30-metį. A. Sakalausko veikla – dalyvavimas medžio drožėjų ir skulptorių stovyklose, simpoziumuose, asmeninėse ir grupinėse parodose Lietuvoje ir kitose šalyse –įvairiapusė ir išskirtinai reikšminga Prienų kraštui.

A. Sakalauskas 2000 m. tapo Lietuvos kultūros premijos laureatu, 2009 m. apdovanotas Kauno apskrities viršininko garbės ženklu už aktyvią ir reikšmingą kūrybinę veiklą puoselėjant kultūrą Kauno apskrityje ir Kauno apskrities garsinimą šalyje ir užsienyje, 2009 m. jis buvo sertifikuotas A kategorijos tradicinių amatų meistru.

Pritarta strateginiam veiklos planui ir vietos plėtros projektų įgyvendinimui

Vienbalsiai patvirtintas ir Prienų rajono savivaldybės 2019–2021 metų strateginis veiklos planas, kuris sudarytas iš 7 programų, o kiekviena programa yra esminė strateginio veiklos plano dalis, skirta strateginiam savivaldybės tikslui įgyvendinti. Vadovaujantis strateginiu veiklos planu yra organizuojama Savivaldybės administracijos veikla ir pagal jo programas formuojamas savivaldybės biudžetas.

Visi posėdyje dalyvavę (nenusišalinę) Tarybos nariai pritarė aštuonių vietos plėtros projektų įgyvendinimui. Savivaldybė prisidės prie septynių bendruomenių ir vienos asociacijos projektų finansavimo ne mažiau kaip po 2 500 eurų kiekvienam projektui, bet ne daugiau kaip po 20 proc. projekto vertės visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Biudžetas priimtas balsų dauguma

Po diskusijų ir įvairių pasiūlymų teikimo balsų dauguma (14 Tarybos narių pritarė, 8 – ne) buvo patvirtintas Prienų rajono savivaldybės 2019 metų biudžetas, kurį turėtų sudaryti 25099,1 tūkst. eurų pajamų.

Tarybos nariai prašė iš vienos programos į kitą perkelti lėšų įvairioms reikmėms finansuoti: neįgaliųjų draugijos autobusėlio vairuotojo atlyginimui, dantų protezavimui, kultūros centrų organizuojamiems renginiams, socialinių darbuotojų atlyginimams didinti, Balbieriškio PSPC stogo remontui ir pastato plėtrai, Jiezno PSPC remontui užbaigti ir kt. Mero A. Vaicekausko teigimu, norų daug, bet visų patenkinti tikrai neįmanoma. Didelių investicijų reikalauja Jiezno PSPC remonto užbaigimas ir Balbieriškio PSPC stogo remontas. Vis dar tikimasi, kad į Jiezną reikalingos lėšos (200 tūkst. eurų) „atkeliaus“ iš Vyriausybės, o jeigu jų nesulauksime, tuomet, pasak mero, „reikės ieškoti savivaldybės biudžete, nes remontą privalome užbaigti“.

Nemaža dalis Tarybos narių pasiūlymų jau buvo įtraukta į biudžeto planą, o posėdžio metu pritarta dar dviem pataisymams: iš transporto išlaidų 10 tūkst. eurų perkelti į Kaimo rėmimo fondą ir iš mero fondo 5 tūkst. eurų skirti Prienų globos namams.

Pritarta paskolos ėmimui, projekto teikimui

Vienbalsiai pritarta siūlymui imti ilgalaikę daugiau nei 240 tūkst. eurų paskolą buvusios „Nemuno“ pradinės mokyklos pastato išorės modernizavimo darbams užbaigti.  

Dvidešimt Tarybos narių palaikė A. Vaidogo pateiktą sprendimo projektą „Prienų rajono dalies sausinimo tinklo ir melioracijos griovių rekonstrukcija“– jis bus teikiamas finansinei paramai gauti.

Perduotas, nurašytas, išregistruotas turtas

Nekilo diskusijų dėl savivaldybei nuosavybės teise priklausančio turto perdavimo valdyti ir naudoti Stakliškių gimnazijai bei Stakliškių PSPC, dėl Šilavoto seniūnijos buveinės adreso pakeitimo, dėl nekilnojamojo turto (ūkinio pastato, esančio Čiudiškių kaime) išbraukimo iš savivaldybės administracijos buhalterinės apskaitos, dėl nekilnojamojo turto (malkinės, buvusios Klebiškio kaime) išregistravimo iš VĮ Registrų centro duomenų bazės, dėl gyvenamojo namo, esančio Mažojoje g. 4, Skriaudžių k., turtinių vienetų suformavimo.

Pritarta ataskaitoms, patvirtintos sąmatos, pakeistos gatvių geografinės charakteristikos, pakeista paslaugų kaina

Po trumpų diskusijų pritarta Prienų rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2018 metų priemonių vykdymo ataskaitai bei patvirtinta šios programos 2019 m. sąmata. Tarybos nariai vienbalsiai patvirtino ir Prienų rajono savivaldybės 2019 metų socialinių paslaugų planą bei pritarė, kad nuo kovo 1 d. Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centro teikiamų socialinių paslaugų kaina vienam vaikui per mėnesį bus 1522 Eur, iš jų 152 Eur – globos (rūpybos) išmoka vaikui, 1370 Eur – savivaldybių lėšos.

Diskusijų nekilo ir vienbalsiai buvo pritarta, kad Balbieriškio seniūnijos Nešeikių kaimo bevardei gatvei būtų suteiktas Alytaus plento pavadinimas, pakeistos Šilavoto seniūnijos Meškinės kaimo Meškinės gatvės bei Balbieriškio seniūnijos Balbieriškio miestelio Nemuno gatvės ir Alytaus plento gatvių geografinės charakteristikos.

Nors Prienų rajono savivaldybės 2018 m. melioracijos remonto darbams panaudotų lėšų ataskaitą ir sprendimo dėl 2019 m. melioracijai skirtų lėšų paskirstymo projektą pristačiusiai Žemės ūkio skyriaus vedėjai A. Tamošiūnienei ir buvo užduota klausimų, sprendimo projektui pritarta vienbalsiai. Pernai Prienų rajono savivaldybėje žemės ūkio paskirties žemėje melioracijos remonto ir rekonstrukcijos darbų buvo atlikta už 140 tūkst. eurų. tokia pat suma numatyta ir šiais metais.

Kitas Tarybos posėdis vyks jau po rinkimų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close