Valstybės atkūrimo diena paminėta kūrybingai ir prasmingai

Kašonių bendruomenės jaunimas ir vyresnieji, pasipuošę Lietuvos trispalvės spalvomis, Vasario 16-osios išvakarėse susirinko į Kašonių biblioteką pasitikrinti savo žinias apie Lietuvą protmūšių žaidime „Šalis ta – Lietuva vadinasi”, skirtą Lietuvos valstybės 101-ioms metinėms paminėti.  Šis renginys jau antrus metus džiugina mūsų bendruomenę, sukviesdamas kartu pabūti ir jaunus, ir vyresnius. Renginį vedė suvienijusios jėgas bibliotekininkė Danutė ir bendruomenės narė mokytoja Romutė. Romutė kvietė visus būti pilietiškus, kartu ieškoti ir surasti teisingus atsakymus į klausimus, kurie buvo tik apie Lietuvą.
Visi dalyviai prieš oficialią protmūšių „Šalis ta – Lietuva vadinasi” pradžią sugiedojo Lietuvos Tautinę giesmę, taip išreikšdami savo pagarbą šiai dienai.

Pirmiausia dalyviai susiskirstė į tris komandas, pasivadinusias skambiais ,,Žalgirio“, ,,Kašonių“ ir ,,Dvaro“ vardais. Žaidimas buvo sudarytas iš penkių turų po 10 klausimų, tarp kurių buvo ir gana suktų bei galinčių suklaidinti užduočių. Renginyje netrūko emocijų, palaikymo šūksnių, tačiau neretai teko gerokai pasukti galvas, norint pateikti teisingą atsakymą. Visos komandos parodė labai geras žinias apie Lietuvą. Kaip bebūtų keista, visos komandos klupo ketvirtame ture, kur klausimai buvo apie Kašonis (informacija iš kunigo, kraštiečio Prano Bieliausko knygos ,,Iš Slabados kaimo – į Vilniaus katedrą“). Nugalėtojais tapo daugiausiai taškų surinkusi ,,Žalgirio komanda. ,,Kašonių“ komanda atsiliko tik vienu tašku. Visų laukė saldūs prizai, kuriuos įsteigė bibliotekininkė Danutė ir mokytoja Romutė.

Po protmūšio, vaišindamiesi kava ir arbata, visi dalijosi įspūdžiais, aptarinėjo kito renginio planus. Visi dalyvavę susidomėjo kunigo Pr. Bieliausko knyga ,,Iš Slabados kaimo – į Vilniaus katedrą“, kurios, deja, biblioteka neturi. Bendruomenės pirmininkas Dalius ir mokytoja Romutė sutiko paskolinti kašoniškiams paskaityti šią knygą garsiojo kraštiečio knygą.

Su Gimtadieniu, Lietuva!

Danutė Bajorienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close