Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvas „VAJAUNAS” veiklos 20-metį šventė gražiame bendraminčių būryje

Prieš pat didžiąsias šventes, Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko  XIV respublikinis pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupių konkursinis festivalis „Revuona“, skirtas Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvo „Vajaunas“ 20-mečiui. Scenoje  sukosi apie pusantro šimto šokėjų iš įvairių Lietuvos miestų – Panevėžio bendruomenių rūmų  liaudiškų šokių grupė „Sidabra“ (vad. Kristina Nainienė) ir instrumentinė grupė (vad. Asta Venckienė), XIII konkursinio festivalio laimėtojai – liaudiškų šokių ansamblis „Linas“ (vad. Zita Rimkuvienė), Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės centro liaudiškų šokių grupė ,,Šimtažiedis“ (vad. Rūta Januškevičienė), Marijampolės KC liaudiškų šokių grupė „Sidabra“ (vad. Virginija Sagulina), konkursinio festivalio naujokai Utenos mokytojų liaudiškų šokių grupė „Levindra“ (vad. Audinga Kvaselytė) bei šeimininkai – liaudiškų šokių grupė „Vajaunas” (vad. Ligita Gediminienė).

Kolektyvus vertino kompetentinga komisija – LNKC mėgėjų meno skyriaus, choreografijos specialistė Gražina Kasparavičiūtė, choreografė Irena Česnienė, Lietuvos dainų švenčių  baletmeisteris Raimundas Markūnas, Prienų KLC baletmeisteris Džordanas Aksenavičius.

Komisijos sprendimu pereinamasis prizas „Verpstė“ (autorius drožėjas Vaidas Šeškevičius) apkeliavusi jau 14 Lietuvos miestų bei miestelių, šiais metais atiteko Utenos mokytojų liaudiškų šokių grupei „Levindra“ (vad. Audinga Kvaselytė). Festivalyje dalyvavusiems  kolektyvams bei jų vadovams  įteiktos rajono savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko padėkos, festivalio organizatorių specialiai festivaliui sukurti prizai (autorė menininkė Aušra Deltuvienė).

Kolektyvą „Vajaunas“ ir vadovę Ligitą Gediminienę kolektyvo gyvavimo 20-mečio proga sveikino rajono savivaldybės vadovai – meras A. Vaicekauskas, administracijos direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė, kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas R. Šiugždinis, LNKC direktoriaus Sauliaus Liausos sveikinimo raštus įteikė mėgėjų meno skyriaus, choreografijos specialistė Gražina Kasparavičiūtė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė bei mėgėjų meno kolektyvai ir vadovai, Balbieriškio bendruomenės šokių kolektyvas „Ringis“, buvę vajauniškiai, taip pat ir festivalyje „Revuona“ dalyvavę kolektyvai ir vadovai.

20-ąjį jubiliejų švenčiančio Prienų KLC pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvo „Vajaunas“ šokėjai jau įkopę į aukščiausius savo kalnus, rikiuoja derlingo rudenio spalvas, kai išmintis tarsi jau leistų mėgautis ramybe, dar turi drąsos ir noro atverti sielos langines, kad  besiskverbianti šviesa reikštų tiesą, kuri nušviečia pasirinkimo kelią.  „Šokis yra mūsų langas į kūrybiškumo, bendrystės ir saviraiškos tobulėjimą. Keliaujant gyvenimo kalnais, tiltais, žydinčiais sodais ir kloniais visą gyvenimą galime mėgautis kiekviena duota diena. Kaskart  vis plačiau atveriame langines, kad su meile galėtume priimti dovanojamą bendrystės šviesą ir šilumą…“ – sako vajauniškiai ir kolektyvo vadovė Ligita Gediminienė.

Kolektyvas „Vajaunas“ ir vadovė Ligita Gediminienė nuoširdžiai dėkoja šventės rėmėjams – VšĮ „Meninė drožyba“, kepyklėlei „Niam, Niam“, informaciniams rėmėjams – laikraščiams „Gyvenimas“,  „Naujasis Gėlupis“, interneto portalams „Krašto vitrina“, „Gera Prienuose“, taip pat rajono savivaldybės vadovams, kultūros ir laisvalaikio centro bendruomenei, buvusiems vajauniškiams bei visiems draugams ir bičiuliams atvykusiems į šventę.

Prienų KLC inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close