Populiariausi vardai nesikeičia

2018 metais Prienų r. savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje buvo įregistruotos 135 santuokos (2017 m. – 131). Tarp jų į apskaitą buvo įtraukta 14 užsienio valstybėse sudarytų santuokų ir 45 konfesijų nustatyta tvarka sudarytos bažnyčiose.

Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojos Anelės Radzevičienės teigimu, dauguma santuokų sudaroma Civilinės metrikacijos skyriuje, o netradicines vietas renkasi reta pora – tokių kasmet būna po šešias septynias. Prienų rajone populiariausios vietos – Visuomenės harmonizavimo parkas arba įvairios sodybos.

Pernai išsituokė 59 ( 2017 m. – 62) poros.

2018 m. Civilinės metrikacijos skyriuje buvo užregistruoti 235 naujagimiai (126 berniukai ir 109 mergaitės). Jauniausiai mamai buvo 16, tėčiui – 19 metų. 2017 m. savivaldybėje gimė 221 naujagimis.

Gaila, bet mirčių gerokai daugiau – 2018 m. mirė 497 (2017 m. – 436) savivaldybės gyventojai.

Pasak skyriaus darbuotojų, populiariausi naujagimių vardai pastaruosius dvejus trejus metus mažai keičiasi. Dažniausi mergaičių vardai: Gabija, Lėja, Kamilė, Austėja, Viltė, Ugnė. Berniukams tėvai dažniausiai suteikia Luko, Nojaus, Roko, Augustino, Adomo vardus.

Vis dažniau prisimenami anksčiau buvę populiarūs vardai ir vaikai pavadinami Mykolu, Jonu, Algirdu, Motiejumi, Morta.

Vaikams suteikiami ir retesni vardai: Vajana, Jomilė, Amanda, Aila, Arijana, Keitė, Alanas, Neitas, Itanas, Dovis, Periklis.

„Kartais užregistruoti vaiko gimimą atvykę tėveliai dar abejoja dėl vaiko vardo, užduoda klausimą, kuris vardas gražesnis, ar jis populiarus, prašo patarimo. Mes visada suinteresuotos padėti žmogui išspręsti jo problemas, patarti abejojantiems tėveliams pasirinkti jiems geriausią variantą“, – pasakojo Civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojos.

Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriuje ne tik registruojami Prienų miesto ir seniūnijų gyventojų naujagimių gimimai, savivaldybės gyventojų mirtys, santuokų sudarymas ir nutraukimas, bet ir įvaikinimas, tėvystės pripažinimas ir nustatymas, į apskaitą įtraukiami Lietuvos Respublikos piliečių užsienio valstybėse sudaryti civilinės būklės aktai, ruošiamos vardo, pavardės keitimo bylos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close