Baigta Prienų autobusų stoties rekonstrukcija

Pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos priemonės „Miestų kompleksinė plėtra“ veiklą „Viešųjų erdvių modernizavimas, kuriant papildomus ar naujus miesto traukos centrus ar stiprinant esamus: viešųjų erdvių infrastruktūros atnaujinimas statinių, skirtų viešojo transporto sistemos prieinamumo gerinimui, atnaujinimas“ įgyvendintas projektas „Prienų autobusų stoties ir aplinkinės teritorijos pritaikymas bendruomenės ir verslo poreikiams“. Jo metu buvo pertvarkyta, rekonstruota ir pritaikyta pagal miesto poreikius senoji autobusų stotis.

Prienams šiuolaikiškos autobusų stoties reikėjo ne vien dėl miesto prestižo, dar sovietmečio statinys, tarnavęs nuo 1957 metų, buvo neekonomiškas, šaltas, brangiai kainavo jo išlaikymas. Tačiau rekonstruotas pastatas ne tik sumažins autobusų stoties eksploatacines išlaidas, bet ir pagražino miesto veidą. Darbus planuota buvo baigti iki praėjusių metų rugsėjo mėnesio, tačiau darbai užtruko. Rekonstrukcijos metu, siekiant kuo didesnio pastato funkcionalumo, buvo keičiami techniniai sprendiniai, todėl keletą kartų reikėjo tikslinti techninį darbo projektą. Nors rekonstrukcijos darbų pabaiga šiek tiek vėlavo, viskas atlikta kokybiškai: apšiltintas pastato fasadas, stogas, įrengtas šildymas gamtinėmis dujomis. Pastate įrengti patogūs kabinetai darbuotojams, bilietų kasa, smulkiųjų siuntų skyrius, keleivių laukimo salė, erdvė komercinei veiklai, priešgaisrinė signalizacija, sumontuotos vaizdo kameros. Rekonstruotas ne tik stoties pastatas, atnaujinti ir keleivių laipinimo peronai, stovėjimo aikštelė, sutvarkyta pastato teritorija. Rangovas įvykdė visus savo įsipareigojimus, kurie buvo numatyti statybos rangos sutartyje ir jos prieduose, pasirašytas atliktų darbų priėmimo-perdavimo aktas. Vyksta statybų užbaigimo procedūros, dokumentai pateikti Statybų inspekcijai dėl statinio pripažinimo tinkamu naudoti.

Tikimasi, kad po rekonstrukcijos pagerės viešojo transporto paslaugų kokybė ir prieinamumas, sukurta patrauklesnė vieša erdvė sudarys palankesnes sąlygas Prienų miesto socialinei-ekonominei plėtrai.

Prienų rajono savivaldybės administracijos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close