Akcija „Atmintis gyva, nes liudija“ – jau rytoj, 8.00 val.

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kviečia Lietuvos švietimo įstaigas, valstybės institucijas ir organizacijas bei visus geros valios žmones paminėti prieš dvidešimt aštuonerius metus pasiektą pilietinę pergalę prieš agresorių ir prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“. 2019 m. pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ Lietuvoje vyks jau dvyliktą kartą. Iniciatyvos simbolis – žvakė, kuri simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę.

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje kviečia visus kartu, visoje Lietuvoje, 2019 m. sausio 11 d. 8.00 valandą ryte dešimčiai minučių languose uždegti vienybės ir atminimo žvakutes.

Prie akcijos planuoja prisijungti Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla, Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka, Prienų krašto muziejus, Prienų kultūros ir laisvalaikio centra, Prienų rajono savivaldybė, Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras, Balbieriškio pagrindinė mokykla, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazija, bendruomenė „Jiestrakis“, Pakuonio pagrindinė mokykla, Stakliškių seniūnija bei kitos organizacijos ir privatūs asmenys.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close