Šimtmečio Kalėdinė eglutė Kašonių bendruomenės namuose

Kašonių bendruomenės namuose įžiebta Šimtmečio kalėdinė eglutė, papuošta pačių kašoniškių pagamintais žaislais. Juos per visą Adventą, susirinkę bibliotekoje, gamino maži ir dideli. Gamindami žaisliukus, kuriems medžiagų parūpino L.Butkienė, vaikai klausėsi suaugusiųjų pasakojimų apie krašto papročius ir įvairius nutikimus. Originaliai papuošta žaliaskarė ypač džiugino į šventę susirinkusių akis.

Visiems gaminusiems žaislus buvo įteikti prizai.
Vaikučius ir jų tėvelius bei močiutes linksmino išradingas Kalėdų Senelis su palydove Snieguole. Jis buvo dosnus: vaikučius apdalijo ne tik saldainiais, bet ir dovanomis.

Visi šventės dalyviai žaidė žaidimus, šoko. Buvo linksma, nes žaidimams ir šokiams smagiai grojo Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro meno vadovė Danguolė Smalskienė. 

Visi buvom nustebinti bendruomenės vaikų paruošto spektakliuko. Jie puikiai, kaip tikri artistai suvaidino pasaką ,,Ledinukas”, kurią išradingai režisavo Jiezno gimnazijos mokytoja Romutė Kandrotienė. Dovanas vaidinusiems įsteigė mūsų nuolatinė rėmėja Ramutė Dumalakienė.

Dėkojame rėmėjai Ramutei, idėjų autorei Laimutei, muzikantei Danguolei, vaikų draugei Romutei.

Kalėdinę šventę organizavo Kašonių biblioteka kartu su Kašonių bendruomene.

Danutė Bajorienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close