Sužibo pagrindinė Prienų eglė

Praėjusį penktadienį eglutė sužibo ir Prienų miesto centre. Šįkart žaliaskarė atkeliavo iš Vėjų gatvės Pakuonyje, kur ją tris dešimtmečius augino ir puoselėjo Irenos ir Gintauto Gylių šeima.

Eglės įžiebimo šventė pastiprinimo sulaukė ir iš Prienų krepšinio klubo „Skycop“ krepšininkų.Aukščiausi pasaulyje dvyniai – krepšininkai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai bei jų komandos draugai taikliais metimais „atrakino“ svarbiausią šventės momentą – eglės įžiebimą.

„Šventės nušviečia mūsų gyvenimą, suteikia vilties. Sveikinu su artėjančiomis šventėmis, linkiu, kad ateinantys metai būtų dar sėkmingesni, laimingesni, kad kartu nuveiktume dar daugiau gražių darbų“, – susirinkusiuosius į eglutės įžiebimo šventę pasveikino ir kalėdinių renginių pradžią paskelbė Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

Pačius geriausius Lietuvos vaikus, gyvenančius Prienuose, bei visus šventės dalyvius su artėjančiomis šventėmis sveikino ir iš senosios Lietuvos sostinės Trakų, kur įsikūrusi Lietuvos Kalėdų Senelių rezidencija, atvykęs Kalėdų Senelis. Jis pasidžiaugė ir savo „broliais“ – seniais besmegeniais bei paskelbė, kad dovanų metas prasideda. Linkėdamas šviesos, bendravimo bei sutarimo, jis taip pat linkėjo nepamiršti, kad geriausia vienas kitam įteikiama dovana yra bendravimas. Kalėdų Senelis pažadėjo, kad be dovanų neliks nei vienas vaikas!

Respublikinio Senių besmegenių sąskrydžio pradžią paskelbė šio projekto koordinatorė Roberta Ažukaitė-Zacharevičienė. Ji pasidžiaugė, jog ši socialinė akcija jau antrus metus pažymi, kad Lietuvoje balta žiema tikrai bus. O balčiausia ji bus Prienuose! Juk čia, sąskrydyje-konkurse, dalyvauja net 20 senių besmegenių, kuriuos kūrė bendruomenės, mokyklos, darželiai, šeimos, įstaigos, organizacijos, būreliai bendraminčių ir pavieniai žmonės. Po gruodžio 21 d. kompetentinga komisija nuspręs, kuris iš jų – geriausias, gražiausias, įdomiausias, ekologiškiausias. Gruodžio 28 d. renginio „Žiemos mozaika“ metu bus paskelbtas pats tikriausias Senis besmegenis, kurio kūrėjams atiteks tūkstančio eurų prizas.

Seniai besmegeniai Prienuose viešės iki sausio 9 dienos.

Šventės metu veikė ir dar iki šios savaitės pabaigos veiks Senių besmegenių paštas „Linkėjimai iš Prienų“. Visi norintys sveikinimus ir linkėjimus gali išsiųsti ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje gyvenantiems artimiesiems. O „Blyninėje“ galima pasivaišinti ne tik blynais, bet ir Senių besmegenių sausainiais, arbata.

Muzikinėje programoje dalyvavo Prienų KLC meno kolektyvai, meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ dainininkai bei Aira Radvilavičiūtė.

Po įspūdingų fejerverkų prieniškius dar pradžiugino vilniečių atvežtas linksmas šou.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close