Eglių šakos – ne tik puiki dovana, bet ir priminimas puoselėti Lietuvos miškus

Gruodžio 20 dieną nuo 12 val. Prienų savivaldybės aikštėje miškininkai nemokamai dalijo eglių šakas namų šventiniam papuošimui. Džiugu, kad jau kelinti metai ši kilni miškininkų akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ tapo populiari ir laukiama žmonių.

Ypač ja patenkinti pensininkai ir mažesnes pajamas gaunantys žmonės. Juk šis žalias mišku kvepiantis medelis atneša ir šventinę laukimo nuotaiką, ir džiaugsmą. Tad ši tradicinė VĮ Valstybinių miškų urėdijos miškininkų iniciatyva svarbi ir tuo, kad žmonės ne tik gali nemokamai įsigyti eglių šakelių, bet ir skatinami saugoti bei puoselėti mūsų Lietuvos miškus, t. y. miškuose nekirsti jaunų eglučių, nelaužyti jų šakų.
Firmos ir medelynai, užsiimantys eglučių prekyba, siūlo įsigyti ir įvairių dydžių, iškirstų ar vazonuose užaugintų kalėdinių ar naujametinių eglučių. Tačiau ateina metas, kai su žaliaskare reikia ir atsisveikinti – juk nelaikysi balkone ar sodo kampe ištisus metus. Norisi tikėti, kad gyventojai puoš atsakingai įsigytas eglutes arba rinksis eglių šakas, o miško eglutės bus išsaugotos ir užaugs stipriais medžiais. Prienų regioninio padalinio miškininkai atveža ir nedidelių eglaičių, kurių augimas tam tikrose vietose nepageidaujamas. Bet tai nuspręsti ir eglutę nukirsti gali tik patys specialistai, o ne žmogus, panoręs parsinešti medelį į namus. Visgi Prienų regioninio padalinio miškininkai bei girininkijų darbuotojai džiaugiasi, kad savavališkų kirtimų ir vagysčių mažėja. Matyt, žmonės ir patys supranta, ir ko gero, gėda prieš savo vaikus, kurie jau mokykloje mokomi aplinkosaugos pagrindų.
Prienų savivaldybės aikštėje gruodžio 20 d. eglių šakas ir kalėdinę nuotaiką dalijo ne tik Prienų, bet ir aplinkinių girininkijų atstovai. Pernai miškininkai iš viso išdalino per 100 tūkst. eglišakių, tad šiais metais skaičiai nebuvo mažesni, o greičiau išaugo. Prienuose savivaldybės aikštėje tikrai netrūko norinčiųjų gauti gražią eglės šaką ir dar nuoširdų vaikų pieštą sveikinimo atviruką. Mažos eglaitės ir eglių šakos buvo dalijamos ir prie Birštono girininkijos Kęstučio gatvėje. Kadangi Birštonas mažas miestelis, o žmonės geri ir vieni kitus pažįsta, tai miškininkai irgi nebuvo kategoriški – žmonėms dalijo šakeles tada, kada jie atėjo, tačiau numatytą gruodžio 20 d. 12 valandą šakas dalijantys Birštono girininkijos girininkas Nerijus Jaruševičius ir eigulys Virginijus Kazlauskas irgi turėjo ką veikti…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close