Šventinės akimirkos Ašmintoje…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gruodžio mėnesį Ašmintos daugiafunkcio centro darbuotojai drauge kūrė jaukią ir šiltą atmosferą, kurioje atsispindėjo lietuvių liaudies advento ir Kalėdų laikotarpio papročiai ir tradicijos.

Pradinio ugdymo skyriaus mokiniai, mokytojos, laisvalaikio salės ir bibliotekos darbuotojos gruodžio antrą dieną, pirmąjį advento sekmadienį, lankėsi Pakuonio parapijos bažnyčioje su parengta etnografine advento pynimo programa, dalijosi šiluma ir gerumu su tikinčiaisiais.

Gruodžio 7 dieną Ašmintos laisvalaikio salėje vyko advento popietė „Gamtos tamsoj, širdies šviesoj“, kurioje dalyvavo Ašmintos krašto žmonės, Prienų parapijos kunigas, svečiai iš „Ąžuolo“ progimnazijos, Prienų KLC ir Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos. Visi kartu uždegėme advento žvakes, kurios simbolizuoja viltį, meilę, tikėjimą, ramybę. Skambant giesmėms, nutiesėme akmenėlių kelią prie Jėzaus prakartėlės, prisiminėme senolių išsaugotus papročius, burtus ir tradicijas. Pasidžiaugėme dar vienais prabėgusiais metais ir nuveiktais darbais, pajautėme, kad vieni kitiems esame labai reikalingi.

Ašmintiškiai noriai įsijungė į veiklą gaminant iš polietileno atliekų senį besmegenį, kuris iškeliavo į Prienuose organizuojamą Senių besmegenių sąskrydį.

Baigiantis gruodžiui šventinis šurmulys didėjo, nes visi laukė kalėdinės eglutės šventės „Kur Kalėdų senelis?“ Kalėdų Senelis labai skubėjo ir gruodžio 20 d. su gyventojais susitiko Ašmintos laisvalaikio salėje. Kalėdų Senelis džiaugėsi vaikučių vaidinimu, gėrėjosi darbuotojų sumanumu ir visus susirinkusiuosius dosniai apdovanojo bei linkėjo gražių švenčių.

Gyvenimas – nuostabiausia pasaulyje pasaka ir įkvėpimo šaltinis, tad kurkime stebuklus, dalinkimės jais vieni su kitais. Gražių jums visiems žiemos švenčių!

Rima Vilkienė,Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė

Rasa Vaitauskaitė,Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos Ašmintos pradinio ugdymo mokytoja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close