Piešinių konkursas, skirtas Lietuvos šimtmečiui paminėti

Nemuno kilpų regioninio parko direkcija kiekvienais metais kviečia moksleivius dalyvauti piešinių konkurse. Tema visada susijusi su gamta. Šių metų konkurso tikslas buvo gamtos ir joje gyvenančių būtybių derinys, o pačią temą apibrėžė Antano Baranausko eilutės: „Kur tik žiūri, vis gražu: žalia, liekna, gryna! Kur tik uostai, vis miela: giria nosį trina! Kur tik klausai, vis linksma: šlama, ūžia, siaudžia! Ką tik jauti, vis ramu: širdį glosto, griaudžia!“ Tema labai plati, todėl buvo įdomu, kaip su tokia užduotimi susitvarkys mokytojai, nes jie yra pirmieji moksleivių patarėjai.

Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į keturias amžiaus grupes: pirmų ir antrų klasių, trečių ir ketvirtų klasių, penktų ir šeštų klasių, septintų ir aštuntų klasių. Konkurso nuostatuose buvo nurodyta piešinio dydis ir galimybė naudoti įvairią piešimo techniką. Piešinių gausa visada būna mažųjų grupėje, tačiau tema aiškiausiai atskleidžiama vyresniųjų darbuose. Konkurso komisijai buvo sunku išrinkti pačius geriausius darbus, o trečių ir ketvirtų klasių grupės nugalėtojai nebuvo išrinkti. Konkursui darbus atsiuntė moksleiviai iš dvylikos mokyklų. Gaila, kad kai kurie piešiniai neatitiko temos arba formato, todėl komisija jų negalėjo vertinti.

Visada džiaugiamės, kad į konkursą įsijungia dar nedalyvavusios mokyklos, bet kartu būna įdomūs ir jau gerai žinomų dailės mokytojų moksleivių darbai. Moksleiviai užauga, palieka mokyklą, į jų vietą ateina kiti, tačiau mokytojai nepraranda savo profesionalumo, sugeba padėti mokiniui suprasti ir išreikšti meną.

Dėkojame mokytojams, padėjusiems savo moksleiviams dalyvauti konkurse patarimu, paraginimu, gera idėja ar tiesiog mažu paskatinimu.

Visi konkurso dalyviai bus apdovanoti padėkomis, nugalėtojai ir laureatai – atminimo dovanėlėmis. Apdovanojimus į mokyklas išsiųsime 2019 metų sausio mėnesį.

 Konkurso rezultatai

 Pirmųjų ir antrųjų klasių grupėje I vieta atiteko Andrėjai Šeškauskaitei (Prienų rajono Šilavoto pagrindinė mokykla , 1 kl.), II vieta – Gretai Milkevičiūtei (Prienų rajono Stakliškių gimnazija, 1 kl.); III vieta –Arnui Subačiui (Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinis ugdymo skyrius, 2 kl.); laureatais paskelbti: Tautvydas Visockis (Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, 1C kl.), Gabrielė Barštytė (Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, 2C kl.), Monika Navickaitė (Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, 2C kl.), Milena Lepeškaitė ( Prienų r. Balbieriškio pagrindinė mokykla, 1 kl.), Goda Jakimonytė (Birštono gimnazija, 1B kl.), Milita Kurmanavičiūtė (Prienų r. Stakliškių gimnazija, 1 kl.), Karina Klebauskaitė (Prienų r. Šilavoto pagrindinė mokykla, 1 kl.), Valentinas Kazlauskas (Prienų r. Šilavoto pagrindinė mokykla, 2 kl.).

Trečių ir ketvirtų klasių grupėje komisija neišrinko nugalėtojų, todėl skelbiami laureatai: Gabrielė Grigaitė (Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, 4A kl.), Akvilė Jakaitytė (Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, 4A kl.), Gabija Žiūkaitė (Birštono gimnazija, 3C kl.), Samanta Daugėlaitė (Prienų r. Skriaudžių pagrindinė mokykla, 3 kl.), Emilija Mielaikaitė (Birštono gimnazija, 4C kl.), Ema Berulytė (Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, 3D kl.), Emilija Šumskaitė (Birštono gimnazija, 3C kl.), Živilė Bieliauskaitė (Prienų r. Jiezno gimnazija, 3 kl.), Morta Žuklytė (Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla, 4 kl.), Evelina Maskvytytė (Prienų r. Pakuonio pagrindinė mokykla, 4 kl.).

Penktų ir šeštų klasių grupėje: I vieta – Aistė Justinavičiūtė (Birštono gimnazija, 6B kl.) ir Karina Mazuronė (Prienų r. Jiezno gimnazija, 5 kl.), II vieta – Deimantė Baranauskaitė (Birštono gimnazija, 6B kl.), III vieta – Amelija Skinkytė (Birštono gimnazija, 6B kl.) ir Aistė Malinauskaitė (Birštono gimnazija, 6A kl.). Laureatais tapo: Kamilė Baranauskaitė (Birštono gimnazija, 6A kl.), Evelina Serdiukovaitė (Prienų r. Stakliškių gimnazija, 5 kl.), Gabrielė Valinčiūtė (Prienų r. Stakliškių gimnazija, 5 kl.), Mindaugas Vaitekūnas ir Ovidijus Mickus (Alytaus r. Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinis ugdymo skyrius, 5 kl.).

Septintų ir aštuntų klasių grupėje: I vieta – Lukrecija Pokštaitė (Prienų r. Jiezno gimnazija, 8 kl.) ir Eglė Parajackaitė (Prienų r. Stakliškių gimnazija, 8 kl.), II vieta – Erikas Kandrotas (Prienų r. Jiezno gimnazija, 8 kl.) ir Sandra Janulevičiūtė (Prienų r. Pakuonio pagrindinė mokykla, 8 kl.), III vieta – Indra Jančiauskaitė (Prienų r. Jiezno gimnazija, 8 kl.). Laureatais tapo: Vaineta Čeglytė ir Ugnė Margarian (Birštono gimnazija, 7A kl.), Lina Česekaitė (Prienų r. Jiezno gimnazija, 8 kl.), Augustė Skrockytė (Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, 8B kl.)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close