Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai – informatikos konkurso nugalėtojai

Jau tapo gražia tradicija, kad kiekvieną rudenį Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 1–10 klasių mokiniai, kurie domisi tiksliaisiais mokslais, dalyvauja tarptautiniame informatikos ir informatinio mąstymo konkurse „Bebras“. Lapkričio 5–16 d. įvyko 15-asis mokinių informatikos ir informatinio mąstymo konkursas „Bebras“. Šiemet dvi savaites trukusiame konkurse Lietuvoje dalyvavo 44247 mokiniai. 130 mokinių, užėmusių 1–10 vietas, buvo pakviesti į apdovanojimų šventę parodoje „Mokykla 2018“, kuri vyko 2018 m. lapkričio 26 d. Vilniuje Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Kiekvienais metais bent vienas mokinys iš Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos būna pakviečiamas į apdovanojimų šventę Vilniuje, tačiau šių metų rezultatai pranoko mūsų lūkesčius. Labai džiugu, kad šiemet net trys mokiniai pademonstravo puikias žinias ir pateko tarp dešimties geriausių Lietuvoje savo amžiaus grupėje (Nykštukai, 1–2 klasės). Geriausiai pasirodė antrokas Jokūbas Bujavičius, kuris apdovanotas 1 laipsnio diplomu. Padėkos įteiktos pirmokei Eglei Laukaitytei (7 vieta), jos mokytoja Danutė Moisejevienė, ir antrokui Kevin Kuzminui (4 vieta), jo ir Jokūbo Bujavičiaus mokytoja Rita Dirdienė.

Renginio dalyvius sveikino švietimo ir mokslo viceministras Gražvydas Kazakevičius, Vilniaus universiteto studijų prorektorius dr. Valdas Jaskūnas, konkurso iniciatorė profesorė Valentina Dagienė, konkurso rėmėjų „Šviesa“ ir „Alliance For Rectruitment“ atstovai.

„Informatinis mąstymas nėra tik informatika, tai ir mokėjimas analizuoti, spręsti uždavinius, abstrahuoti. „Bebro“ uždaviniai trumpi, tačiau juose slypi galingos idėjos“, – susirinkusiems kalbėjo konkurso sumanytoja profesorė V. Dagienė.

Viceministras G. Kazakevičius kvietė žvilgsnį kreipti į ateitį sakydamas: „Reikia jūsų, reikia jūsų mąstymo ir gebėjimų, kad ateitumėte su naujomis, geresnėmis idėjomis. Į jus žvelgiu kaip į ateitį, kuri kurs Lietuvą.“

Po gražių sveikinimo žodžių konkurso laimėtojams buvo įteikti diplomai, pagyrimo raštai ir rėmėjų dovanos.

 

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Dirdienė ir IT mokytoja ekspertė Rasa Alaburdienė

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close