Lietus neišbaidė pakuoniškių

Rugpjūčio 11 d. Pakuonio miestelio gyventojais bei svečiai skubėjo į Pakuonio parapijos parką, kuriame vyko tradicinė seniūnijos vasaros šventė.

 

Tiesa, šioje šventėje visada dalyvauja ne tik kviestiniai svečiai ar linksmintojai, bet ir patys gyventojai. Kiekvienais metais centrinis Pakuonio parkas tampa tarsi gyvu viso miestelio maketu. Šiame parke vos kelioms valandoms įsikuria visų Pakuonio gatvių gyventojai, iškyla dailūs rūmai. Na, ne rūmai, o palapinės, tačiau pakuoniškių sumanumu ir gamtos dovanomis taip išpuoštos, kad ne vienas karalius čia mielai apsilankytų.

 

Pažvelgus į įmantriai išpuoštas palapines, padėkluose pūpsančius įvairius patiekalus, šventės metu dideliuose katiluose ar keptuvėse gaminamus skanėstus, galima ne tik susigundyti viską paliesti ir paragauti, bet ir visam laikui čia apsigyventi. Beje, nuoširdžių ir bendruomeniškų žmonių nestokojančiame miestelyje ir nauji gyventojai priimami su dovanomis.

 

Antai šiemet visi šventės dalyviai sveikino į Pakuonį atsikrausčiusius Tumasonus ir Linauskus. O kartu su šeimyninį lizdą į Pakuonį perkėlusiais naujakuriais visi sveikino ir pačius mylimiausius naujakurius – per metus gimusius Tonį, Domą, Itą, Mėją ir Patriciją.

 

Kokia šventė pati geriausia? Ta, kurioje padėkojama tiems, kurių dėka vyksta šventė, tiems, kurie sukuria puikią šventės nuotaiką, tiems, be kurių ir pačios šventės nebūtų – visiems Pakuonio krašto gyventojams. Jie kasmet su dideliu entuziazmu ruošiasi savo krašto šventei ir į ją susirenka. Žinoma, padėkos išsakytos ir tiems, kurie visus kaimynus suburia ir iš visos širdies stengiasi, kad miestelis nebūtų vien pastatai, bet būtų ir žmonės – kaimynai. Taigi aplodismentai skambėjo ir aktyviausiems Pakuonio krašto gyventojams: Reginai Garmienei, Laimutei Jančiukienei, Birutei ir Alfonsui Dereškevičiams, Renatai Bingelienei, Janinai Šilkaitienei, Laimai Dagilienei, Giedrei Butkienei, Rimai Vilkienei, Rasai Vaitauskaitei, Jūratei Keturakienei, Dianai Kapočienei, Kastyčiui Stankevičiui, Aušrai Janulevičienei, Aušrai Tamošiūnienei, Birutei Gudauskienei, Reginai Milušauskienei, Dalei Vainikevičienei, Ingai Stanevičienei ir Jūratei Beliūnienei.

 

Šių žmonių bei jų kaimynų dėka kiekvienoje šventėje ir iškyla mini Pakuonio miestelis, kuriame šiemet netrūko įspūdingų kiemelių.

 

Pašventupio kiemelis „Ir rengia, ir maitina“ siūlė ir skaniai pasisotinti, ir paverpti vilną rateliu. Tiesa, nors avinėlis su visa vilna kažkur pabėgo, tačiau ratelis renginio metu vis tiek sukosi. Jungtinis Pakuonio gatvių kiemelis „Lietvišnis“ kvietė ir kartu pašokti, ir vištelę pagaudyti, ir kiaušinienės paskanauti. Svečių kiemelis kvietė visus pasivaišinti. Na, bet pasivaišinti ir savaip papramogauti kvietė ir visi kiti: Naujakurių gatvės kiemelis ‚Daržas“, Ašmintos kiemelis „Po dvaro stogu“, Dvylikių kiemelis, Tylos gatvės kiemelis „Po skara“, Sodų gatvės kiemelis „Senoji stuba“ bei Daukšiagirės kiemelis „Daukšiagirės dvarelis“.

 

Gausiai susirinkusius svečius, žinoma, dainomis ir šokiais džiugino ir savi, ir svečiai: Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių kolektyvas „Trapukas“ (vad. Džordanas Jogimantas Aksanavičius), Pakuonio laisvalaikio salės folkloro grupė „Obelėlė“ (vad. Renata Žibienė), Zyplių dvaro kapela (vad. Remigijus Poderis), Raminta ir Virginija bei grupė „DAR“.

 

Šventė nebūtų įvykusi be Prienų rajono savivaldybės, Pakuonio seniūnijos, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro, Pakuonio krašto bendruomenės pagalbos, Naujakurių gatvės gyventojų padovanotų šventinių fejerverkų, klebono Rimo Pilypaičio padovanoto džiaugsmo vaikams – batuto.

 

Padėkos liejosi ir Rimai Zablackienei, Arvydui Bijaminui, Kęstučiui Grabauskui, Vidui Valiūnui, kredito unijai „Prienų taupa“, Jūratei ir Benui Beliūnams, Arūnui Kasčioniui, Violetai ir Vytautui Kirliams, Giedrei Kavaliauskienei, Jurgitai ir Gražvydui Šukučiams, Jūratei Keturakienei, Aušrai Keturakienei, Martynui Levinskui, Birutei Žmuidienei, Gustinai Keturakytei, Ramutei Gylienei, Rasai ir Rimantui Maceinams bei Pakuonio seniūno pavaduotojai Dianai Jolantai Kočanienei.

Lėšas projektui įgyvendinti skyrė:

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close