Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstyta 15 klausimų

Spalio 25 d. vykęs Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdis prasidėjo nuo sveikinimų – pasveikintas neseniai šeimą sukūręs Aleksas Banišauskas ir gimtadienį šventusi Snaiguolė Garmuvienė. Beje, posėdį galima laikyti išskirtiniu, nes jame dalyvavo visi 25 Tarybos nariai.

Dauguma sprendimų priimta be diskusijų

Be diskusijų netekusiu galios buvo pripažintas 2008 m. priimtas sprendimas „Dėl Prienų rajono savivaldybės administracijos seniūnijų seniūnaitijų teritorijų projektų patvirtinimo“, nes šių metų spalio 11 d. mero potvarkiu buvo patvirtintas visų Prienų rajono seniūnijų suskirstymas į seniūnaitijas. Diskusijų nekilo ir tvirtinant Prienų rajono savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir panaudojimo tvarkos aprašą bei biudžeto pakeitimus.

Vienbalsiai buvo pritarta, kad iš Prienų rajono savivaldybės administracijos balanso Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centrui būtų perduota dėl rekonstrukcijos padidėjusi pastato Klebiškio kaime vertė, kad dvejiems metams Nacionalinei žemės tarnybai prie Žemės ūkio ministerijos pagal panaudos sutartį būtų perduotos 59,12 kv. m ploto negyvenamosios patalpos, kurias šiuo metu pasitikėjimo teise valdo Prienų švietimo pagalbos tarnyba.

Pritarta ir ilgalaikio materialiojo turto nuomos sutarties pakeitimui – leista Danutės Marčiukaitienės antstolių kontorai išnuomoti papildomą pagalbinę patalpą, taip pat leista prieš terminą nutraukti negyvenamųjų patalpų panaudos sutartį su kaimo bendruomene „Bagrėno dvaras“, sudarytą 2007 m. balandžio mėnesį.

VĮ Turto bankui perduotas nekilnojamasis turtas – garažai, taip pat pritarta, kad būtų nurašytas Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijai priklausantis mokyklinis autobusas, kuris bus parduotas viešame aukcione.

Vienbalsiai pritarta, kad į Viešame aukcione parduodamo Prienų rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašą būtų įtrauktas pastatas, esantis Dvaro g. 6, Daukšiagirės kaime (Pakuonio sen.), pastatas, esantis Kęstučio g. 18C, Prienų m. ir patalpa, esanti Liepų g. 153-3, Žarijų k. (Prienų sen.) bei iš šio sąrašo išbraukti objektai, esantys Liepų g. 12-7, Vyšniūnų k. (Stakliškių sen.) ir Stadiono g. 2, Klebiškio k. (Šilavoto sen.).

Be diskusijų buvo leista nuomininkui, nuo 2006 m. gyvenančiam savivaldybei nuosavybės teise priklausančiame būste, šį būstą (94,17 kv. m) su priklausančiomis ūkinių pastatų ir kiemo statinių dalimis išsipirkti už 11 100 eurų.

Pritarta ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymui ir objektų sąrašo pakeitimui. Balbieriškio, Išlaužo, Pakuonio, Naujosios Ūtos seniūnijos šiais metais kapitalinio remonto arba rekonstrukcijos projektų nevykdo, o savo kapitalo formavimo lėšas skolina kitoms seniūnijoms. Lėšos skolinamos Veiverių sen. Jūrės g. ir Dainavos g. objektams, Stakliškių seniūnijos Tuopų g. ir Pušyno g. objektui, Šilavoto sen. Naujosios g. objektui. Kitais metais Veiverių, Stakliškių ir Šilavoto seniūnijos skolas grąžins.

Nebuvo prieštaraujančių, kad Prienų rajono savivaldybė perimtų paviršinio vandens nuvedimo sistemą, įrengtą rekonstruojant kelio Išlaužas–Klebiškis–Igliauka ruožą nuo 0,00 iki 0,92 km. Tai suteiktų galimybę vietos gyventojams prisijungti prie projektuojamo pėsčiųjų tako vandens nuvedimo nuo kelio sistemos ir padėtų išspręsti problemas, kylančias po didelių liūčių arba pavasarinio polaidžio metu.

Buvo patvirtintas Vienkartinių, tikslinių, sąlyginių ir periodinių pašalpų skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašas, kuriame, pasak sprendimo projektą pristačiusios Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausiosios specialistės, l. e. skyriaus vedėjo pareigas Sandros Mekionienės, yra aiškesni pašalpų skyrimo vertinimo kriterijai.                                 

Be diskusijų pritarta pakeisti Prienų rajono savivaldybės tarybos 2015 m. vasario 23 d. patvirtinto Piniginės socialinės paramos teikimo tvarkos aprašo ir lėšų piniginei socialinei paramai nustatymo metodikos kai kuriuos punktus.

 

Aistros dėl saulės šviesos jėgainės                         

Diskusijų kilo tik svarstant klausimą dėl fotovoltinės saulės šviesos jėgainės įrengimo ant Prienų globos namų stogo. Daug neaiškumų kilo Loretai Jakinevičienei, kuri domėjosi Prienų globos namų pasirašyta elektros energijos gamybos ir tiekimo paslaugų sutartimi su tiekėju UAB „Energijos sprendimų centras“. Jai buvo priminta, kad neaiškumus reikia išsiaiškinti svarstant sprendimo projektą komitete arba iki posėdžio, tačiau, pasak opozicijos lyderės, komitete atsakymo ji negavo. Papildomų klausimų jai sukėlė ir mero bei Globos namų direktorės Ingos Barkauskienės paaiškinimai. Direktorė, atsakydama į L. Jakinevičienės ir kitų Tarybos narių klausimus, paaiškino, kad šiuo metu vyksta jėgainės projektavimo darbai, kad, pasibaigus 10 metų sutarčiai su tiekėju, jėgainę Globos namai galės nusipirkti, o jei paaiškės, kad nenaudinga, įmonė ją išmontuos nepakenkdama stogui.

Arūnas Vaidogas netgi siūlė šio klausimo svarstymą atidėti, tačiau tam pritarė tik keturi Tarybos nariai. Balsuojant sprendimo projektui pritarė 17 Tarybos narių, nepritarė vienas, penki susilaikė.

 

L. Jakinevičienė atsistatydino iš Etikos komisijos pirmininkės pareigų

Posėdžio pabaigoje L. Jakinevičienė perskaitė pareiškimą, kuriuo pranešė, kad atsistatydina iš Etikos komisijos pirmininkės pareigų. Pagrindine atsistatydinimo priežastimi ji įvardijo ilgai užsitęsusį tyrimą dėl Jono Vilionio elgesio bei negautą teisinę pagalbą iš Teisės ir personalo skyriaus. Pasak šio skyriaus vedėjos Vytautės Draugelytės, teisinę pagalbą Tarybos nariams turi teikti ne savivaldybės administracijos, bet aukštesnės instancijos teisininkai. J. Vilionis teisinosi, kad kasdien, vos įsigijęs brangesnį pirkinį, jis neturi laiko jo deklaruoti.

Tarybos narys A. Vaidogas merui pateikė septynis klausimus, į kuriuos kitame posėdyje tikisi gauti atsakymus.

 

Pažintis su Balbieriškio bažnyčia

Antroji posėdžio dalis vyko Balbieriškyje – Tarybos nariai turėjo galimybę apžiūrėti naująją Balbieriškio Rožinio Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, susipažinti su jos atstatymo istorija.

Lydimi klebono Remigijaus Veprausko bei statybos darbus vykdančio Jono Urbono, Tarybos nariai apžiūrėjo bažnyčios patalpas. Jaukią ir modernią bažnyčią puošia Mergelės Marijos Rožinio Karalienės paveikslas, tapytas kėdainiškio Broniaus Rutkausko, bei dvi statulos, kurias padovanojo marijampolietės vienuolės. Paveikslo krašte pavaizduota ir senoji Balbieriškio bažnyčia. Prie originalaus bažnyčios stiliaus priderintas ir apvalus geltonai šviečiantis tabernakulis. Bažnyčioje pakabintas ir 1883 m. pagamintas metalinis kryžius, vienintelis po gaisro išlikęs iš senosios bažnyčios vieno bokšto. O vienintelė išlikusi medinė detalė – Kristaus Kančia (Mūka) bus pritvirtinta prie kryžiaus šventoriuje.

Planuojama, kad bažnyčios langus papuoš vitražai, kuriuose bus pavaizduotos Kryžiaus kelio stotys.

Klebonas negali atsidžiaugti rėmėjų, ypač Vilniuje įsikūrusios informacinių technologijų bendrovės „Teltonika“ savininko Arvydo Paukščio ir jo šeimos, geranoriškumu ir dosnumu. Dar vienas to pavyzdys – vargonai. Originalius Balbieriškio bažnyčiai pritaikytus vargonus, kurie kainuos apie 160 tūkst. eurų, jau gamina viena Vokietijos įmonė. O kol jie bus pagaminti, giedama pritariant laikiniems vargonams, kuriuos paskolino ta pati įmonė. Naujieji vargonai turi suskambėti kitų metų gegužės 4 d., kai bus surengtas pirmasis koncertas.

Tarybos nariai turėjo galimybę apžiūrėti zakristiją, originalią klausyklą, katilinę, kuri šildys bažnyčios grindis, Lenkijoje išlietą 526 kg varpą, iš toli matomą ir naktį apšviečiamą laikrodį…

Rėmėjai ir toliau nenustoja stebinti – jau pradėta ir naujos klebonijos statyba.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close