Prisiminimus žadino senos dainos

Prienų globos namų salėje po poros metų pertraukos duris vėl atvėrė stilizuotas restoranas, kuriame vyko šventinis retro vakaras „Ar meni tą melodiją?“

Renginio sumanytojos – aktyvi gyventoja, buvusi muzikos mokytoja Violeta Ibianskytė ir užimtumo specialistė Lina Mieliauskienė – pakvietė praskaidrinti vis trumpėjančias dienas dainomis ir eilėmis. Jau prieš kurį laiką renginio dalyviai (ypač moterys) ieškojo puošnių apdarų, prie jų derino aksesuarus, o jiems talkino ne tik darbuotojai, bet ir gyventojų artimieji.

Prie baltomis staltiesėmis užtiestų stalų, papuoštų rudeniniais gėlių žiedais, sėdėjo puošnios damos ir galantiški vyriškiai. Skambėjo dainos, liejosi melodijos, gražūs žodžiai, buvo žaidžiami žaidimai, menamos minklės, mįslės.

„Prisiminimai nekviečia apie save daug pasakoti. Prisiminimai nori būti išgyventi, jais reikia mėgautis. Jie neperša savo draugijos, o šiandien kviečia, prieina, laukia … Neprabėkime pro šalį keturmyliais žingsniais, gal tik švelniai prisiartinkime, ant pirštų galiukų, kad jų neišgąsdintume…“ – vakaro pradžioje sakė L. Mieliauskienė.

Į prisiminimus nukėlė ir širdis virpino visiems gerai žinomos dainos, kurioms akomponavo V. Ibianskytė ir Valė Gustaitienė, bei poetų, tarp jų ir Globos namų gyventojo Kęstučio Pozdniako, eilės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close