Lietuvoje sužibo tūkstančiai žvakučių

Lietuvos asociacija „Gyvastis“ 2018 metų spalio 19-ąją, penktadienį, jau penktą kartą organizavo žvakučių akciją „Už organų donorus“, skirtą padėkoti donorams ir jų artimiesiems.

 

Spalis – Pasaulio ir Europos organų donorystės ir transplantacijos mėnuo. Todėl spalio 19-ą dieną Vilniuje, Katedros aikštėje suliepsnojo 1607 žvakelė. Tiek, kiek per 48 metus Lietuvoje buvo gyvų ir mirusių organų donorų, kurių dovanoti organai suteikė viltį gyventi ir išgelbėjo tūkstančių sunkių ligonių gyvybę. Gyvųjų donorų, kurie dovanojo vieną inkstą ar dalį kepenų savo šeimos nariui, iki šiol buvo 320.

 

Kartu su vilniečiais, žvakeles už organų donorus uždegė dar 12 Lietuvos miestų – Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Marijampolė, Alytus, Vilkaviškis, Mažeikiai, Viekšniai, Skuodas, Valkininkai ir Prienai.

 

Į šią akciją kvietė ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Pasak jo, „visa tai, kas vyksta, atrodo labai toli, kol vieną dieną nepaliečia tavęs, tavo artimųjų. Beveik kasdien išgirstame apie žmones, laukiančius inksto, plaučių ar kitų organų transplantacijos, taip pat tuos, kurie gyvena su persodintu organu. Mūsų rajone taip pat yra žmonių, kurie sunkią minutę apsisprendė paaukoti savo artimųjų organus ir padovanoti gyvenimą kitiems. Didelė pagarba Jiems. Galbūt ši akcija padės apsispręsti ir užpildyti Donoro kortelę. Aš jau apsisprendžiau“.

 

Prieniečiai Laisvės aikštėje iš žvakelių suformavo širdį – padėkos simbolį gyviems ir mirusiems donorams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close