Skriaudžių ikimokyklinio ugdymo skyriuje atidaryta trečia grupė

Rodos, ką tik – o iš tikrųjų prieš trejetą metų – Skriaudžių pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo skyriuje buvo atidaryta antroji ikimokyklinio ugdymo grupė, o šis auksinis ruduo ankstyvojo amžiaus vaikučiams dovanojo dar vieną šventę – trečiosios grupės įkurtuves. Tai dar viena grupė, įrengta Savivaldybės biudžeto lėšomis.

Spalio 15 d. vyko grupės atidarymas. Simbolinę juostelę perkirpo Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas, Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas ir Skriaudžių pagrindinės mokyklos direktorė R. Liagienė.

Sveikindamas bendruomenę su įkurtuvėmis meras pasidžiaugė, kad Veiverių kraštas auga, plečiasi, čia kuriasi žmonės, jaunos šeimos, turinčios vaikų. Su perspektyva į ateitį žvelgiančiam kraštui jis palinkėjo ir toliau augti, auginti bendruomenę, klestėti, kad visiems jame būtų gera gyventi.

Rajono švietimo vadovas akcentavo, kad Skriaudžių pagrindinė mokykla – ne vienintelė šiais metais, kurioje atidaryta dar viena ikimokyklinio ugdymo grupė. Dar po vieną rengiamos Veiverių ir Stakliškių gimnazijų ikimokyklinio ugdymo skyriuose. Anot Švietimo skyriaus vedėjo, Prienų r. savivaldybė pagal statistiką yra viena iš nedaugelio Lietuvoje, kurioje bendras ugdomų vaikų skaičius padidėjo. Ir tai dėl naujai atidarytų ikimokyklinio ugdymo grupių. „Investicija į vaikus visuomet yra svarbi ir atsiperkanti. Tyrimai sako, kuo vaikai anksčiau pradeda ugdytis, tuo daugiau jie turi galimybių pasiekti gyvenime“, – to linkėdamas pabrėžė R. Zailskas.

Ne tik pasveikinti, bet ir įteikti dovanų į atidarymo iškilmes atvyko ir Savivaldybės mero pavaduotojas A. Marcinkevičius, administracijos direktorius E. Visockas, direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė, Tarybos nariai M. Butkevičius, C. Pacevičius, Veiverių seniūnijos seniūnas V. Ramanauskas, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vadovai. Po sveikinimo kalbų mokyklos ir tėvelių bendruomenės atstovai padėkojo Savivaldybės vadovams, Tarybai už dovaną jaunoms šeimoms, galimybę ugdyti vaikučius visą dieną, įkurtas naujas darbo vietas.

Ikimokyklinio ugdymo skyriuje šiuo metu yra 50 ikimokyklinukų nuo 2 iki 5 metų. Skriaudžių pagrindinės mokyklos direktorės R. Liagienės teigimu, dalis ikimokyklinio ugdymo skyrių lankančių vaikučių yra iš kaimyninės Kazlų Rūdos savivaldybės, tačiau dauguma jų vėliau tampa Skriaudžių mokyklos mokiniais. Todėl ji pasidžiaugė, kad Savivaldybė atsižvelgė į tėvų ir visos bendruomenės lūkesčius.

Gražią ir spalvingą grupę vaikučiai netruko įvertinti. Jie noriai išbandė žaislus ir pramogas, kurias rūpestingai jiems buvo paruošusios auklėtojos, įtraukusios į jas ir svečius.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close