Partnerysčių užmezgimo seminaras „MAKE THE MOVE V“ Portugalijoje

Rugsėjo 25-30 d. dalyvavau partnerysčių užmezgimo seminare Portugalijoje, Villa de Mallemeira gyvenvietėje. Pagrindinis seminaro tikslas- susirasti partnerių Jaunimo mainams.

Susitiko 39 dalyviai iš Europos Sąjungos ir kitų šalių. Būsimi Jaunimo mainų lyderiai tapo tikrais Mallemeiros gyventojais: vakarieniavo pas kaimo vietinius, kavinėje valgė ir bendravo kartu su kaimo žmonėmis, rinko dumplainių derlių.

Seminaro metu dirbta labai intensyviai. Susiradau partnerius dviems Jaunimo mainams Kipre ir Rumunijoje. Po paraiškų įvertinimo paaiškės rezultatai. Mainų temos :„ Rūšiuok stilingai“ ir „PDF ( Plan and develpo your future).

Mane, kaip dirbančia su Jaunimo klasėmis, domino socialinės atskirties temos, įtrauktis o t.p. motyvacijos skatinimas. Būsimiems mano partneriams šios temos t.p. artimos. Paraiškos juodraštyje nusprendėme, kad mokysime jaunuolius lyderiavimo vadybos, viešojo kalbėjimo meno, kaip spręsti problemas, skatinsime pasitikėjimą savimi ir lavinsime mokėjimą mokytis. Seminaro metu su partneriais aptarta praktiškai viskas: ir poveikis jaunimo lyderiams, ir jaunimui, ir siunčiančiajai organizacijai. Nepamiršta ir vietos bendruomenė ir jos gyventojai. Jie dalyvaus jaunimo mainų veiklose.

Dalyviams buvo patektos kritinio mąstymo užduotys. Dirbta iki vėlumos komandose ir grupėmis. Rezultatas: visi dalyviai susirado partnerius.

Didelis siurprizas visiems buvo tai, kad tarp organizatorių ( Jo Clayes, Hasene Gundogdu ir Bernard Moreau) buvo Titi Dufour, paraiškas Belgijoje aukščiausiame lygyje vertinančios organizacijos atstovas. Jis pateikė daug vertingų patarimų.

Seminaro naudingumą vertinu aukščiausiu balu.

Rita Markovskaja, Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja- metodininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close