Pradedama rudeninė laukinių gyvūnų oralinė vakcinacija nuo pasiutligės

Gyventojus informuojame, kad rugsėjo 28 d. iš Paluknių  aerodromo pradėta rudeninė laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės. Laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės bus atliekama buferinėje zonoje pasienyje su kaimyninėmis šalimis: Lenkijos ir Baltarusijos Respublikomis. Į šią zoną patenka Birštono savivaldybė ir dalis Prienų raj. savivaldybės.

 Viename kvadratiniame kilometre bus išmėtyti ne mažiau kaip 25 jaukai su vakcina nuo pasiutligės. Iš viso Lietuvos teritorijoje bus išmėtyta apie 505 000 jaukų su šia vakcina. Jeigu bus palankios meteorologinės oro sąlygos, rudeninę  laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės planuojama baigti iki gruodžio 10 d. 

 Lėktuvuose sumontuota vakcinos mėtymo įranga užprogramuota taip, kad vakcina nebūtų mėtoma virš miestelių, gyvenviečių, sodybų, vandens telkinių, tačiau gamtos sąlygos, vėjo kryptis ir stiprumas, gali pakoreguoti vakcinos nukritimo vietą. Todėl norime perspėti gyventojus, kad radus jaukus su pasiutligės vakcina, jų negalima liesti. Jeigu jaukai su vakcina aptinkami prie gyvenamųjų namų, būtina apie tai nedelsiant pranešti teritorinei Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Atvykę darbuotojai surinks jaukus su vakcina. Jaukai su vakcina nėra pavojingi naminiams gyvūnams, tačiau perdozavus jauko, galimos komplikacijos.

Prienų VMVT

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close