Pagerbti Prienų rajono socialiniai darbuotojai. Geriausia 2018 m. socialinė darbuotoja – Jūratė Kuzmickienė

Rugsėjo 27-ąją, minint Lietuvos socialinių darbuotojų dieną, Prienų kultūros ir laisvalaikio centre buvo pasveikinti šios profesijos atstovai ir pagerbti geriausieji.

Daugybės žmonių gyvenimas sunkiai įsivaizduojamas be socialinių darbuotojų pagalbos ir paramos, gero žodžio, rimto patarimo ar nukreipimo teisinga linkme. Socialiniai darbuotojai visada arčiausiai tų, kuriems reikia atjautos ir šilumos, galimybės būti išgirstam ir suprastam.   

Tradiciškai ir šiais metais buvo renkami geriausi rajono socialiniai darbuotojai. Kandidatūras teikė rajono socialinės įstaigos, o jas svarstė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija, kuri ir išrinko nugalėtojus.

„Jūs atsiduriate ten, kur krizės, kur labiausiai reikia pagalbos, kur labiausiai pažeidžiami žmonės. Jūsų darbas reikalauja daug fizinių ir psichologinių jėgų“, – sakė meras Alvydas Vaicekauskas, sveikindamas šios labai garbingos, labai reikalingos ir labai sunkios profesijos atstovus. Jis linkėjo stiprybės, geros sveikatos ir pažadėjo dėti pastangas, kad socialinių darbuotojų atlyginimai ir toliau didėtų.

„Ačiū jums už darbą, o ypač už darbą po darbo“, – visiems dirbantiems socialinį darbą dėkojo Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė, l. e. skyriaus vedėjos pareigas Sandra Mekionienė.

Meras A. Vaicekauskas ir S. Mekionienė apdovanojo geriausius socialinius darbuotojus bei socialinio darbuotojo padėjėjus.

Šiais metais Geriausio socialinio darbuotojo titulas ir 700 eurų premija atiteko Prienų globos namų socialinei darbuotojai Jūratei Kuzmickienei. Ji apdovanota už ilgametį profesionalų darbą, toleranciją ir pagarbą žmonėms.

Už nuoširdų ir sąžiningą darbą, mokėjimą išklausyti, pagalbą ir rūpinimąsi vaikais mero padėka įteikta Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centro socialinio darbuotojo padėjėjai Irenai Brazauskienei.

Už toleranciją, atsakomybę, gebėjimą išklausyti ir suprasti – Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro Paramos šeimai skyriaus vadovei Danguolei Juodsnukienei.

Už atsakingumą, nuoširdumą, sąžiningumą ir puikų darbą – Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinio darbuotojo padėjėjai Zitai Saldienei.

Už nuoširdumą ir paprastumą, asmeninę iniciatyvą dirbant su senjorais – Prienų globos namų socialinio darbuotojo padėjėjai Kristinai Račaitienei.

Už ilgametį ir profesionalų socialinį darbą – Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centro socialiniam darbuotojui Arūnui Žigui.

Už atsakingumą, kruopštumą ir sąžiningai atliekamą darbą – Prienų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausiajai specialistei Ritai Stravinskienei.

„Visai nesvarbu, kiek gyvenime yra dienų, svarbu – kiek tose dienose yra gyvenimo“, – citavo žinomus žodžius administracijos direktorius Egidijus Visockas ir dėkojo socialiniams darbuotojams, jų padėjėjams už tai, kad jie į dienas įneša gyvenimo.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė socialiniams darbuotojams linkėjo, kad tai, kiek jie savęs kiekvieną dieną išdalina profesinėje veikloje, grįžtų dvigubai.

Administracijos direktoriaus padėkos buvo įteiktos Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centro socialinio darbuotojo padėjėjai Vilijai Alubauskienei – už ilgametį, atsakingą ir profesionalų darbą su tėvų globos netekusiais vaikais; Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinio darbuotojo padėjėjai Rasai Kazevičienei – už profesionaliai ir atsakingai atliekamą darbą teikiant pagalbos namuose paslaugas seniems ir neįgaliems asmenims; Prienų globos namų socialinio darbuotojo padėjėjai Salomėjai Bujanauskienei – už sąžiningumą, nuoširdumą, paslaugumą ir profesinius gebėjimus teikiant paslaugas globos namų gyventojams; Prienų rajono savivaldybės administracijos Veiverių seniūnijos specialistei, dirbančiai socialinį darbą Virginijai Pacevičienei – už atsakingumą, kruopštumą ir sąžiningai atliekamą darbą.

Socialinius darbuotojus su profesine švente sveikino ir Tarybos nariai Loreta Jakinevičienė bei Cezaras Pacevičius. Jie linkėjo ištvermės, atkaklumo, drąsos priimant sprendimus, kūrybiškumo, širdies šilumos ir įteikė apdovanojimus Prienų r. savivaldybės l. e. Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėjos pareigas Sandrai Mekionienei, Prienų socialinių paslaugų centro direktorei Aurelijai Urbonienei ir Prienų globos namų direktorei Ingai Barkauskienei.

Šventės dalyviams dainą „Baltas paukštis“ dovanojo prieniškė Vytautė Radzevičiūtė, o grupės „DAR“ koncertą – Prienų rajono savivaldybė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close