Jiezno gimnazijos pradinukų ,,Sveikatiados” žygis po Kašonių apylinkes

Rugsėjo 21 dieną Kašonių biblioteka sulaukė svečių: Jiezno gimnazijos mokytoja Romutė Kandrotienė 1–4 klasių mokiniams ir mokytojoms organizavo ,,Sveikatiados” žygį po Kašonių apylinkes, tad apsilankę firmoje UAB ,,DAVI” ir kunigo Prano Bieliausko tėviškėje, mokiniai su mokytojomis atvyko į biblioteką, įsikūrusią buvusiame Kašonių dvare. Mokiniams buvo įdomu sužinoti apie patį dvarą, Kašonių vardo kilmę, apžiūrėti bibliotekoje eksponuojamą parodą, skirtą kraštiečiui kunigui Pranui Bieliauskui. Daug medžiagos šiai parodai pateikė Alytaus ,,Volungės“ progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Danutė Šalaševičienė, kurios tėviškėje Valkininkuose kunigas P. Bieliauskas yra palaidotas.

O kaipgi nepasivaikščioti po Kašonis? Žygio dalyvius pavedžiojau po gyvenvietę bei Pelekonių kaimą, įkopėme į I ir II Pelekonių piliakalnius, papasakojau jų istoriją. Pelekonių kaimo kapinaitėse pagerbėme palaidotus Vyčio Kryžiaus kavalierius Juozą Zencevičių ir Juozą Žuromską.

,,Sveikatiados“ žygio pabaiga – edukacinė programa Onos Jieznienės sodyboje. Čia visi kartu mušėme sviestą, kurį valgėme su šutinta bulve, užsigerdami pasukomis.

Danutė Bajorienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close