Nacionalinis aplinkosauginis konkursas vaikams „Kita forma 2018“

Prasidėjus naujiems mokslo metams Lietuvos vaikai vėl kviečiami į savo aplinką pažvelgti kūrėjo akimis ir namuose randamus medžiagų likučius bei nereikalingus daiktus paversti dekoro detalėmis, interjero akcentais, aksesuarais, baldais ar žaidimais bei dalyvauti aplinkosauginiame konkurse „Kita forma“. Šių metų konkursas dalyvių registracijos lauks iki spalio 21 dienos, o geriausi darbai bus eksponuojami nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Šiuo, jau šeštąjį kartą vyksiančiu konkursu siekiama ugdyti jaunosios visuomenės dalies moralės principus – požiūrį į save ir savo aplinką. Dalyvavimas konkurse vaikams padeda suprasti savo ryšį su mus supančia gamta ir jos sutvėrimais, kodėl yra svarbu tausoti, perdirbti, rūšiuoti ir kaip mes patys galime prie to prisidėti namų sąlygomis.

Pasak organizatorės Vaidos Griškevičienės konkursas taip pat yra puiki edukacinė priemonė padedanti pedagogams lengviau perteikti aplinkosaugos, tausojimo, rūšiavimo ir kitas ekologines temas.

  „Vaikai, sudominti neįprastos praktinės žinių pritaikymo formos, ne tik lengviau suvokia temos aktualumą, bet ir susidomėjimą išlaiko viso proceso metu – rinkdami medžiagas, kurdami, pristatydami darbus savo bendruomenei, laukdami rezultatų. Tai tarsi edukacinis žaidimas, po kurio gauni įvertinimą ir savo rezultatą parodai kitiems.“

Dalyviai, dirbdami tiek grupėse, tiek individualiai darbuose panaudoja įvairiausias atliekas: plastiką, medieną, tekstilę, metalą, popierių, kartoną, odą. Jų rankose naujam gyvenimui prižadinami ir namuose vėl vietą randa senos elektros lemputės, klaviatūros, CD diskai, veržlės, varžtai, šaukštai, sagos, stiklo buteliai, knygos ir kt.

„Šiandien kaip niekada svarbu atkreipti dėmesį į aktualią ir skaudžią atliekų problemą ne tik Lietuvoje bet ir visame pasaulyje. Konkursas „Kita forma“ ugdant kūrybiškumą skatina mąstyti ekologiškai bei draugiškai gamtai. Čia moksleiviai ne tik supažindinami su gamtosaugos ir rūšiavimo pagrindais, bet ir antrinėmis žaliavomis bei skirtingomis jų rūšimis.

 

Džiaugiamės prisidėdami prie kūrybinio projekto, kurio metu pristatomos racionalaus vartojimo nuostatos savaime skatina atrasti pakartotinio panaudojimo galimybes“, – įsitikinusi didžiausios licencijuotos pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ komunikacijos ir marketingo vadovė Simona Rasalė.

Konkursas kasmet sulaukia apie 1000 anketų. Džiugina tai, jog aktyvūs ne tik didieji Lietuvos miestai – konkursas aktyviai žadina norą kurti ir mažesniųjų miestelių mokyklų bendruomenėms. Na, o erdvę saviraiškai randa visi – nuo ikimokyklinio amžiaus vaikų iki abiturientų, kadangi konkursas suskirstytas į keturias konkurencines amžiaus kategorijas, kuriose įsteigta po vieną prizinę vietą.

Paroda lankytojams duris atvers lapkričio 5 dieną, nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų skyriuje. Geriausius darbus išrinks komisija, o jų autoriai bus apdovanoti lapkričio 17 dieną vyksiančio parodos uždarymo metu. Jame apsilankę svečiai galės ne tik stebėti apdovanojimų ceremoniją, bet ir nemokamai dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, sužinoti naudingos informacijos apie antrinį žaliavų panaudojimą bei kitą su aplinkosauginiu švietimu susijusią VšĮ „RV Agentūra“ plačiai vykdomą veiklą.

Registracija į konkursą vyksta iki spalio 21 dienos, užpildžius internetinę anketą adresu: https://goo.gl/forms/UyoMy8zCOPvzenC82

Platesnė informacija apie konkursą www.kita-forma.lt bei Facebook paskyroje „Kita forma“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close