Kiaulių laikytojai jau gali kreiptis į rajonų savivaldybes dėl paramos

VMVT informuoja, kad pagal Žemės ūkio ministro patvirtintas Pagalbos teikimo kiaulių laikytojams, skatinant vykdyti afrikinio kiaulių maro (AKM) prevencijos priemones, taisykles, nuo š. m. rugsėjo 3 d. kiaulių laikytojai jau gali kreiptis į rajonų savivaldybes dėl paramos. Išmokas, siekiančias 100 eurų už kiekvieną paskerstą kiaulę, kiaulių laikytojams mokės Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) įvertinusi pareiškėjo pateiktus dokumentus.

 

Norėdami gauti valstybės pagalbą, kiaulių laikytojai turėtų pasirinkti vieną iš trijų siūlomų paramos teikimo alternatyvų:

– parama gali būti suteikta paskerdusiems laikomas kiaules ir įsipareigojusiems jų nelaikyti, arba

– įsigijusiems priemones, reikalingas biologinio saugumo reikalavimų įgyvendinimui; arba

– paskerdusiems kiaules ir vietoj jų įsigijusiems kitų rūšių ūkinių gyvūnų.

 

Ši valstybės pagalba bus suteikta pareiškėjams, laikiusiems kiaules rajonuose, kuriuose 2018 metais buvo nustatyti AKM atvejai, t. y. rasta užsikrėtusių šernų ir (arba) kiaulių (Prienų ir Birštono  savivaldybės patenka). 

Pareiškėjai teikti paraišką ir kitus būtinus dokumentus kviečiami savivaldybėse pagal fizinio asmens gyvenamąją vietą arba juridinio asmens buveinės adresą nuo š. m. rugsėjo 3 d. iki 2019 m. vasario 1 d.

 

Su teisės aktais galima susipažinti čia:

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2018 m. rugpjūčio 27 d. įsakymas Nr. 3D-585

„Dėl pagalbos teikimo kiaulių laikytojams už biologinio saugumo priemonių reikalavimų įgyvendinimą taisyklių patvirtinimo“

 

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/db2bd8e0a9ec11e88f64a5ecc703f89b

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2018 m. rugpjūčio 27 d. įsakymas Nr. 3D-586 “Dėl pagalbos teikimo kiaulių laikytojams skatinant vykdyti afrikinio kiaulių maro prevencijos priemones taisyklių patvirtinimo“

 

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/3136b6a0a9ee11e88f64a5ecc703f89b

 

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2018 m. rugpjūčio 27 d. įsakymas Nr. 3D-587 “Dėl žemės ūkio ministro 2014 m. gruodžio 2 d. įsakymo Nr. 3d-914 „dėl pagalbos už įsigytus ūkinius gyvūnus teikimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo“

 

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/75d7aee0a9ee11e88f64a5ecc703f89b

 

VMVT

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close