Gimnazistai dalyvavo tarptautiniame projekte

cof

Rugpjūčio 25-26 dienomis Prienų „Žiburio“ gimnazijos anglų kalbos mokytojai Jurgita Barkauskienė ir Artur Hovakimyan apsilankė Luban mieste (Lenkija) ir aptarė tarptautinio projekto „Legendų šešėlyje“ veiklos planą. Projekto, kurį finansavo Lenkijos ir Lietuvos jaunimo fondas, tikslas – skatinti Lietuvos ir Lenkijos jaunimo tarpusavio ryšius ir bendradarbiavimą, susipažįstant su abiejų šalių kultūra ir tradicijomis. Pagrindinės tarptautinio projekto veiklos, kuriose dalyvavo aštuoni mūsų gimnazijos mokiniai, lydimi mokytojų J.Barkauskienės ir A.Hovakimyan, vyko rugsėjo 10-15 dienomis Luban mieste. Projekto metu buvo organizuojamos įvairios veiklos ir žaidimai anglų kalba, mokiniai vieni kitus mokė šokti lietuvių ir lenkų liaudies šokius, gamino savo šalių tradicinius patiekalus, net suvaidino lenkiškas vestuves.

Vienas iš pagrindinių tikslų buvo suvaidinti pasirinktą lietuvių ir lenkų legendą, pritaikant šešėlių teatro metodą. Mūsų mokiniai pasirinko legendą „Jūratė ir Kastytis“. Labai didžiuojamės, kad per tokį trumpą laiką pavyko pastatyti spektaklį ir įgyvendinti tarptautinio projekto uždavinį.

 Spektakliai buvo pristatyti pradinių mokyklų mokiniams Luban miesto kultūros centre. Žiūrovų teigiamos emocijos atpirko sunkų darbą ir jaudulį. Verta paminėti, kad abiejų šalių mokiniai labai susidraugavo, atsisveikindami pažadėjo bendrauti ir toliau – projektas pavyko.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close