Išlaužo mokykloje – priešgaisrinės saugos pratybos

Kaip elgtis kilus gaisrui, kokių atsargumo priemonių imtis, kaip saugiai evakuotis. Viso to mokėsi Išlaužo pagrindinės mokyklos bendruomenė, kurioje vyko priešgaisrinės saugos pratybos „Būk saugus mokiny“.

Nuskambėjus ilgam, pavojų reiškiančiam skambučiui, mokiniai, mokytojai ir visi mokyklos darbuotojai išskubėjo į sporto aikštyną. Greitai atskubėjo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobilis, signalizuojantis švyturėliais ir garsiniu signalu.

Turbūt ne vienam išlaužiškiui tai sukėlė nerimą – kas dega? Šįkart – niekas.

Bet, kaip sakė Išlaužo pagrindinės mokyklos direktorė Rasa Žilinskienė, geriau žinoti, kaip elgtis ištikus nelaimei, bet tų žinių nepanaudoti, nei nežinoti. Jos teigimu, pratybos pavyko – visi labai greitai evakavosi iš mokyklos, sužinojo kaip elgtis, kilus gaisrui, kaip naudotis gaisro gesinimo priemonėmis ir kitų naudingų dalykų.

Ugniagesiai gelbėtojai demonstravo ir mokiniams bei mokytojams leido pabandyti, kaip gesinant ugnį naudotis gesintuvu ir vandens žarnomis.

Pratyboms vadovavo Kauno apskrities PGV Prienų PGT inspektorė Rūta Palaimaitė-Juozaitienė ir Prienų r. savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos Pakuonio komanda.

Nuotraukoje Išlaužo pagrindinės mokyklos direktorė Rasa Žilinskienė ir Prienų PGT inspektorė Rūta Palaimaitė-Juozaitienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close