Paskirti Valstybinių miškų urėdijos Prienų ir Trakų regioninių padalinių vadovai

VĮ Valstybinių miškų urėdija patvirtino dar 2 regioninių padalinių vadovų atrankų nugalėtojus: Prienų regioniniam padaliniui vadovaus Tomas Barkauskas, Trakų – Vaidotas Pauželis. Darbą naujose pareigose jie pradės š. m. rugsėjo mėn. 11 d.

 

Prienų regioniniam padaliniui, kuris nuo 2019 m. sausio mėn. 1 d. jungiamas su Alytaus, vadovaus Tomas Barkauskas – buvęs Aplinkos ministerijos (AM) Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas. Šias pareigas jis ėjo nuo 2014 metų, prieš tai 8-eris metus dirbo AM Alytaus RAAD Prienų agentūros vyresniuoju inspektoriumi, vėliau – šios agentūros vedėju. Naujasis Prienų regioninio padalinio vadovas yra įgijęs miško ekologijos magistro kvalifikacinį laipsnį, taip pat šiuo metu yra ir Aleksandro Stulginskio universiteto miškotyros mokslų krypties doktorantas.

 

Trakų regioninio padalinio, kuris jungiamas su Kaišiadorių, vadovo pareigas eis Vaidotas Pauželis. Jis nuo 2018 metų pradžios buvo laikinai paskirtas vadovauti Trakų regioniniam padaliniui, š. m. gegužę laikinai jo atsakomybėn perėjo ir Alytaus regioninis padalinys. Darbinę karjerą Vaidotas Pauželis pradėjo dirbdamas vyr. inspektoriumi kriminalinėje policijoje. Lietuvos žemės ūkio universitete įgijęs miškotyros bakalauro kvalifikacinį laipsnį, 2000-2006 metais dirbo AM Vilniaus RAAD – iš pradžių vyr. inspektoriumi, vėliau – Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininku, nuo 2006 metų – Trakų miškų urėdijos miško apsaugos inžinieriumi.

 

„Abu jie yra stiprų atsakomybės jausmą, gerus vadybinius įgūdžius turintys vadovai, aiškiai matantys ir suprantantys bendrą įmonės viziją ir gebantys spręsti sudėtingus iššūkius. Nuo regioninių padalinių vadovų bene labiausiai priklausys valstybinių miškų ūkio pertvarkos sėkmė, todėl džiaugiuosi, kad dar du stiprūs vadovai jungiasi į komandą“, – naujuosius Prienų ir Trakų regioninių padalinių vadovus sveikina Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

 

Valstybinių miškų urėdijos regioninių padalinių vadovų atrankos buvo paskelbtos reorganizuojant valstybinių miškų ūkį, kai nuspręsta anksčiau buvusias 42 miškų urėdijas pertvarkyti į 26 Valstybinių miškų urėdijos regioninius padalinius. Pirmą kartą apie konkursus buvo pranešta š. m. kovo mėn. 12 d. Po įvykusių atrankų birželio mėn. 1 d. buvo patvirtinti 16 regioninių padalinių vadovai ir netrukus paskelbta pakartotinė atranka likusioms 10 regioninių padalinių vadovų vietoms užimti. Šiuo metu 24-iuose iš visų 26-ių regioninių padalinių yra atrinkti ir patvirtinti nuolatiniai vadovai, 2-iems padaliniams – Tauragės ir Šilutės – vadovaus laikinieji vadovai.

 

„Vykdydami atrankas ieškome pačių geriausių, turinčių profesinių žinių ir patirties, aiškų vertybinį stuburą ir tikinčių vykdoma valstybinių miškų reforma. Regioninių padalinių vadovai – labai svarbūs naujosios Valstybinių miškų urėdijos vadovų komandos žmonės, todėl skirsime tiek laiko, kiek prireiks, kad rastume geriausiai šiam darbui tinkančius“, – sako Valstybinių miškų urėdijos direktorius.

 

Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų. Šiuo metu vienas pagrindinių Valstybinių miškų urėdijos veiklos prioritetų – sėkmingai užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, apjungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuotai organizuoti medienos ruošą.

VIVMU

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close