Atsargiai! „Sodros“ specialistai gyventojų namuose nesilanko

Prasidėjus senatvės pensijų perskaičiavimui „Sodra“ sulaukė ir nerimą keliančių žinių iš gyventojų. Pranešta, kad kai kurie vyresnio amžiaus gyventojai sulaukė „svečių“, prisistačiusių esą iš „Sodros“ ir prašančių pateikti dokumentus ar duomenis, neva reikalingus pensijų perskaičiavimui.

Informuojame, kad „Sodros“ specialistai į gyventojų namus nevaikšto, paslaugų namuose neteikia ir jokių duomenų pateikti neprašo. Visi senatvės pensijų perskaičiavimui reikalingi duomenys yra „Sodros“ duomenų bazėse.

„Lietuvos pašto“ darbuotojai gali atnešti į namus ir įteikti registruotą laišką, pažymėtą „Sodros“ logotipu apie perskaičiuotą senatvės pensiją.

Daugelis pensijų, taip pat ir nepriemokos už pirmus šių metų mėnesius, išmokamos į banko sąskaitą. Tik tuo atveju, jeigu pensija buvo mokama į namus, ją po perskaičiavimo atneš tas pats darbuotojas, kaip ir iki šiol.

Jeigu sulaukėte „svečių“, kurie prisistato „Sodros“ darbuotojais ir siūlo suteikti paslaugas, prašo dokumentų ar duomenų, prašome nedelsiant apie tai informuoti policijos pareigūnus.

 

VSDFV Alytaus skyriaus informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close