Tūkstantasis geltonasis autobusas atiteks Prienų „Revuonos“ pagrindinei mokyklai, juo bus vežiojami specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai

Vyriausybės posėdyje šiandien pritarta savivaldybėms perduoti 157 geltonuosius autobusiukus, vežiosiančius vaikus į  mokyklas. Šiemet jų nupirktas rekordinis skaičius.

Ketvirtadienį, rugpjūčio 30 d., 13 val. Katedros aikštėje vyksiančios geltonųjų autobusiukų perdavimo savivaldybėms šventės metu, kurioje dalyvaus Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, į mokyklas pajudės 1000-asis mokyklinis geltonas autobusas. Jis skiriamas Prienų „Revuonos“ pagrindinei mokyklai vežioti specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius mokinius.

Švietimo ir mokslo ministerija, šiemet nupirkusi rekordinį šių autobusų skaičių, 75 autobusais daugiau nei pernai, tam iš ES investicijų lėšų skyrė 6,34 mln. eurų.

„Kasmet geltonųjų autobusiukų skaičius auga, tai reiškia geresnį mokyklų pasiekiamumą ir pagalbą vaikams bei šeimoms. Šiemet 157 šalies mokyklas pasieks beveik dvigubai daugiau autobusų nei praėjusiaisiais metais ir jais galės naudoti apie 26 tūkst. mokinių,“ — sako švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė.

Nauji autobusiukai bus skirti vežioti mokinius iš reorganizuotų, likviduotų ir pertvarkytų mokyklų kaimuose ir miesteliuose, gyvenančius toliau kaip 3 km, taip pat priešmokyklinio ugdymo, specialiųjų poreikių turinčius mokinius.

Autobusai į mokyklas išriedės trimis srautais: 50 autobusų  bus perduota  šventės metu, dar tiek pat autobusų bus atiduota mokykloms rugsėjo mėnesį, ir dar 57 autobusai į mokyklas atriedės lapkritį.

Visi mokykliniai autobusai turi 19 vietų. Didesniam saugumui užtikrinti, juose įrengti ES standartus atitinkantys užvedimą blokuojantys alkotesteriai. Iš 157 autobusų 74 atnaujins esamą mokyklinių autobusų parką ir pakeis jau netinkamus naudoti.

Geltonųjų autobusų projektas ŠMM vykdomas jau 18 metų ir iš viso mokykloms perduota 1060 autobusiukų.

ŠMM

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close