Birštono vicemeras Juozas Aleksandravičius, sveikindamas šeštadienį į kurortą susirinkusius tradicinės vaikų ir jaunimo teatrų festivalio – kūrybinės laboratorijos „Jausmų sala-3“ dalyvius, linkėjo daug puikių, spalvotų ir gražių jausmų.

Vicemero linkėjimai išsipildė su kaupu. Birštono kultūros centre, tądien virtusiu „Jausmų sala“, gyvenimas virte virė. Spalvingiausi jausmai liejosi per kraštus ne tik scenoje, bet ir salėje, fojė, kultūros centro kiemelyje.

Salos gyventojai – kultūros centro vaikų teatro studijos vadovo Rimanto Jacunsko auklėtiniai, Garliavos, Jurbarko, Pasvalio, Ukmergės jaunieji artistai ir ne tik jie. Šventės metu buvo parodyti net penki spektakliai, vyko vietos Carito jaunųjų savanorių surengtas „Maksi“ šaškių turnyras, kūrybinėse dirbtuvėse „Maudynės spalvų jūroje“ užsiėmimus vedė kurorto meno mokyklos dailės skyriaus pedagogai, o Sakralinio muziejaus darbuotojai parengė edukacinę programą „Kvepiantis banginukas“. Didžiulio dėmesio sulaukė tautodailininkas keramikas Vidas Radzevičius, atvežęs ne tik savo darbų parodą, bet ir vaikus mokęs žiesti puodus. Jaunieji artistai turėjo progos pagilinti savo žinias teatrinio meistriškumo laboratorijoje. Juos vedė teatro mokytojas ekspertas Jonas Andriulevičius.

Šventės organizatorius R. Jacunskas sakė, kad jo įkurta teatro studija skaičiuoja tryliktus metus. Šis festivalis surengtas taip pat tryliktą kartą. Kaip visuomet, taip ir šiemet, matėsi naujų veidų. Birštoniečiai parodė spektaklį „Jungos ir plėšikai“. Tai jau dvidešimt trečias R. Jacunsko režisuotas spektaklis.

Šiemet teatro mėgėjų dar laukia dvi gražios teatrų  šventės – „Rojaus obuoliukai“ ir „Baltijos rampa“.

 

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close