Parengta suaugusiųjų fizinio aktyvumo piramidė

Gausių mokslinių tyrimų duomenys rodo, kad visame pasaulyje dauguma suaugusiųjų ir vaikų yra nepakankamai fiziškai aktyvūs, o fizinio aktyvumo lygis toliau laipsniškai mažėja visose amžiaus grupėse. Per pastaruosius 50 metų gerokai sumažėjo fizinio aktyvumo darbe, vis daugiau sėdime. Taip pat pasikeitė laisvalaikio pobūdis – tapo pasyvesnis. Vis daugiau laiko praleidžiame sėdėdami prie televizoriaus, žaisdami kompiuterinius žaidimus, „maigydami“ savo mobilųjį telefoną ar tiesiog naršydami internete.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus specialistai, vadovaudamiesi kitų valstybių pasiekimais bei patirtimi ir konsultuodamiesi su kitų institucijų specialistais, parengė fizinio aktyvumo piramidę, skirtą suaugusiems asmenims (16–65 metų). Čia labai trumpai ir vaizdžiai pateiktos bendrosios fizinio aktyvumo rekomendacijos praktinių pavyzdžių pavidalu, kaip mankštintis, kad būtų pasiektas rekomenduojamas fizinio aktyvumo lygis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close