Gaivūs kokteiliai
Gaivus vaisių kokteilis su špinatais
Reikės: dviejų bananų, dviejų obuolių, trijų kivių, 100 ml vandens, dviejų saujų špinatų, vieno šaukštelio citrinos sulčių.
Visus produktus nuplauti, nulupti ir suplakti kokteilinėje su trupučiu vandens (vandens kiekį ir kokteilio tirštumą reguliuokite pagal save).
Pieno kokteilis su mėtų sirupu
Reikės: 1 l pieno, 100 g mėtų sirupo, 5 šaukštų pieniškų ledų, dviejų šaukštelių vanilinio cukraus, mėtų lapelių.
Į pieną sudėti ledus, supilti mėtų sirupą, paskaninti vaniliniu cukrumi ir suplakti kokteilinėje. Kokteilį supilstyti į taures ir papuošti mėtų lapeliais.
Gaivus trintų vaisių kokteilis
Reikės: vieno banano, vieno kivio, žiupsnelio cinamono, dviejų šaukštų vandens, 200 ml graikiško jogurto.
Vaisius sutrinti ir sumaišyti su jogurtu, vandeniu ir cinamonu.
Gaivusis apelsinų kokteilis
Reikės: 90 ml apelsinų sulčių (geriau – šviežiai spaustų), 90 ml toniko.
Sultis ir toniką supilti į aukštą taurę su ledo kubeliais, papuošti apelsino skiltele.
Kokosinės braškės
Reikės: 15 ml kokosų sirupo, 10 ml vanilės sirupo, 50 ml trintų braškių, 50 ml grietinėlės.
Didelę taurę pripildyti skaldyto ledo. Iš eilės dėti visas sudėtines dalis, atsargiai sumaišyti. Taurę galima papuošti šviežiomis avietėmis. Patiekti su šiaudeliu.
Ledų kokteilis su vaisiais
Reikės: dviejų obuolių, dviejų kriaušių, vieno mandarino, pagal skonį vynuogių ir valgomųjų ledų.
Obuolius ir kriaušes nulupti bei supjaustyti mažais kubeliais, vynuoges ir mandarino skilteles perpjauti per pusę. Viską sudėti į kokteilinę, įdėti ledų ir sumaišyti.
Ananasų kokteilis
Sumaišyti tris dalis ananasų sulčių ir ketvirtadalį kokosų pieno kremo. Įdėti ledukų. Skonį pagerins šviežio ananaso gabalėliai.
Nekalta kruvinoji Merė
Maisto smulkintuvu sutrinti pomidorus, įpilti truputį citrinos sulčių, įdėti keletą gabalėlių aitriosios paprikos, šiek tiek krienų, Vusterio padažo, žiupsnelį cukraus, druskos ir pipirų. Dar kartą viską suplakti ir gerai atšaldyti. Puošti petražolių šakele, vyšniniais pomidorais ar juodosiomis alyvuogėmis.
Kefyras su agurkais ir žalumynais
Reikės: stiklinės 3,2 proc. riebumo kefyro, agurko, šaukštelio krapų, šaukštelio petražolių arba kalendrų, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Supjaustytą arba stambiai sutarkuotą agurką, smulkintus žalumynus sumaišyti su kefyru, pasūdyti ir pagardinti pipirais. Gautą masę išplakti kokteilinėje. Pagamintą kokteilį išpilstyti į stiklines ir papuošti žalumyno šakele bei agurko griežinėliu.
„Plūdė“
Reikės: 500 ml kolos arba pepsikolos, 200 ml juodos kavos, 200 ml plombyro ledų.
Į aukštą taurę pilti kavos, po to – gazuoto gėrimo, ant viršaus uždėti plombyro rutuliuką. Galima papuošti vyšnia, patiekti su šiaudeliu.