27-asis Jiezno seniūnijos futbolo turnyras

Futbolo turnyras – vienintelis renginys Jiezno seniūnijoje, kuriam nereikia skelbimo. Jiezno sporto bendruomenė žino, kad kiekvienais metais paskutinį liepos šeštadienį 10 val. visi renkasi į tradicinį futbolo turnyrą, kurį organizuoja Jiezno seniūnija ir sporto klubas ,,Jieznas.

Šio turnyro ,,krikštatėvis“ – futbolo treneris, mokytojas Kęstutis Joneliūnas. 1991 metais jis iniciavo šią idėją, kuri negęsta daug metų. Jieznas turi gilias futbolo tradicijas (apie tai rašėme kovo mėnesį, kai jiezniečiams buvo pristatytas pirmas leidinys apie futbolą ,,Futbolas Jiezne“). Tai, kad ši sporto šaka labai populiari Jiezne, įrodo į šį turnyrą susirinkusių komandų skaičius. Šiais metais į 27-ąjį turnyrą užsiregistravo šešios komandos: ,,Mūrai“, atstovaujantys daugiabučių namų kvartalui, 2017 metų čempionė ,,Centro“ komanda, subūrusi futbolo mėgėjus centrinėje Jiezno miesto dalyje iki bažnyčios, ,,Ežero kranto“ komanda, kurią sudaro sportininkai, gyvenantys Jiezno ežero pakrantėje, ir ,,Paukščių galas“, vienijantis futbolininkus iš Jiezno miesto dalies nuo bažnyčios Strazdiškių kaimo kryptimi. Džiugu, kad komandą turnyrui dar vis sukomplektuoja kašoniškiai, o vyresnio amžiaus sportininkai, buvę legendinės ,,Jiezno technikos“ komandos žaidėjai, pastiprinti keliais jaunesniais sportininkais, tradiciškai susiburia į ,,Veteranų“ komandą.

Iškilmingoje rikiuotėje naujomis aprangomis pasipuošę turnyro dalyviai, Jiezno seniūno Algio Bartusevičiaus pakviesti, sugiedojo LR himną, nes šis renginys, kaip ir visi šių metų renginiai, skiriamas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Vėliau sportininkai tylos minute pagerbė išėjusius į Anapilį savo kolegas, o veteranai iš karto po iškilmingos rikiuotės nuvyko uždegti žvakutes ant bičiulių kapų.

Po burtų traukimo komandos buvo suskirstytos į du pogrupius: viename – ,,Mūrai“, „Paukščių galas“ ir ,,Centras“, kitame – ,,Veteranai“, ,,Ežero krantas“ ir ,,Kašonys“. Pirmose rungtynėse ,,Mūrai“ rezultatu 6:0 sutriuškino ,,Paukščių galą“, antrose ,,Ežero krantas“ turėjo pripažinti ,,Veteranų“ pranašumą (2:3). Nesėkmės ir toliau lydėjo ,,Paukščių galą“ (gal komandos pavadinimas užprogramuotas nesėkmei?), tokiu pat sausu rezultatu 6:0 šį kartą juos nugalėjo ,,Centras“. Nesisekė ir ,,Ežero kranto“ komandai, rezultatu 2:3 juos įveikė kašoniškiai. Be poilsio toliau žaisdami ,,Centro“ futbolininkai lengvai įveikė ,,Mūrus“ (5:1), o ,,Veteranai“ su ,,Kašonimis“ pasidalino po tašką, nes rungtynės baigėsi rezultatu 2:2.

Pasibaigus pogrupių kovoms, pirmame pusfinalyje aiškus lyderis ,,Centras“ be didelio vargo rezultatu 4:0 įveikė ,,Kašonis“, o antrame pusfinalyje ,,Veteranai“ nepaliko didesnių vilčių ,,Mūrams (3:0).

Įvertinus uždirbtų taškų kraitį, dėl trečios ir ketvirtos vietos susikovė ,,Kašonių“ ir ,,Mūrų“ komandos. Sėkmė lydėjo ,,Mūrus“, kurie lengvai (5:1) laimėjo prieš ,,Kašonis“ ir iškovojo bronzos medalius.

Prieš finalą organizatoriai surengė moterų baudinių varžybas, kurias laimėjo gimnazistė Saulė Valatkevičiūtė. Didelė eilė susidarė prie sekretoriato stalelio, nes daugelis panoro dalyvauti totalizatoriuje dėl čempiono išaiškinimo ir galutinio finalinio rezultato. Gaila, kad beveik visi, skyrę pergalę praėjusių metų čempionei, stipriai ,,Centro“ komandai, turėjo nusivilti. ,,Veteranai“ jau rungtynių pradžioje demonstravo brandesnį žaidimą ir po teisėjo švilpuko turnyro sekretorė Vilija Valatkaitė paskelbė rezultatą 2:0 ,,Centro“ nenaudai. Nuoširdžiai besidžiaugiančius veteranus atvyko pasveikinti LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, kuris atsivežė trijų nominacijų prizus. Po trumpo organizatorių ir kapitonų pasitarimo komandos išsirikiavo apdovanojimams. Sportininkų neišgąsdino net prasidėjęs stiprus lietus.

Pirmiausia buvo įteiktos nominacijos už įvertinimą įvairiose pozicijose. Tomas Kuncevičius gavo jauniausio žaidėjo prizą. Vyriausio žaidėjo nominacijoje daugelį metų nepralenkiamas yra legendinės ,,Jiezno technikos“ ir dabartinės ,,Veteranų“ komandų vadovas Antanas Grušelionis. Geriausiu vartų sargu komisija pripažino veteraną Kęstutį Grigonį. Kitas veteranas Linas Gusas buvo įvertintas kaip geriausias gynėjas. Perspektyviausio žaidėjo nominacija paskirta ,,Ežero kranto“ jaunam žaidėjui Karoliui Šakavaičiui. Aktyviausia sirgale pripažinta Gabija Pilikauskaitė, kuri su savo draugais ir giminaičiais išradingai palaikė ,,Veteranus“.

Pirmą kartą per dvidešimt septynerius metus tris svarbiausias nominacijas: ,,Gražiausias įvartis“, ,,Rezultatyviausias žaidėjas“ ir ,,Geriausias žaidėjas“ pelnytai laimėjo ,,Centro“ komandos lyderis Ūdrys Žalys. Turbūt nesuklysime pavadinę Ūdrį vienu geriausiu visų laikų Jiezno futbolininku. Jubiliejinio 27-ojo Jiezno seniūnijos futbolo turnyro metu jiezniečiai rinks visų laikų geriausią penketuką, į kurį, tikime, neabejotinai pateks ir Ūdrys Žalys.

Bronzos medaliais pasipuošė ,,Mūrų“ vyrai, sidabro – ,,Centro“ komanda. Jiems dar buvo įteikti diplomai ir piniginiai rėmėjo prizai. Aidint plojimams, svarbiausi apdovanojimai įteikti 2018 metų Jiezno seniūnijos 27- ojo futbolo turnyro nugalėtojai ,,Veteranų“ komandai. Pereinamąją taurę čempionams įteikė praėjusių metų nugalėtojos ,,Centro“ komandos kapitonas Skirmantas Žalys. Seniūno pagalbininkės veteranams užkabino aukso medalius, o piniginį prizą, įsteigtą Prienų rajono savivaldybės tarybos nario Algimanto Šidlausko, įteikė sporto klubo ,,Jieznas“ atstovas.

Kitais metais Jiezne bus pradėtos tvarkyti viešos erdvės, planuojami ir futbolo stadiono pokyčiai – bus įrengta nauja aikštė su drenažu, nauja danga, vartais, kamuolių gaudyklėmis, persirengimo kabinomis ir kita reikalinga infrastruktūra. Žaidėjai galės džiaugtis nauja aikšte, bet galime tik spėlioti, ar ateityje susirinks į turnyrus šešios komandos. Mažėjant gyventojų skaičiui, mokyklinio amžiaus vaikų, senstant sporto bendruomenei, vargu ar regėsime mažame miestelyje tokį unikalų reiškinį. Nuoširdžiai tikime, kad gražios futbolo tradicijos Jiezne bus tęsiamos visada, kad kiekvienais metais paskutinį liepos šeštadienį visą dieną tęsis šauni futbolo fiesta.

Jiezno seniūnijos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close