Valstybės šimtmečio dvasia apsigyvens ąžuolo skulptūrose

Turbūt nėra nė vieno Skriaudžių kaimo gyventojo, kuris neprisimintų 2015-ųjų liepą praūžusios vėtros, pakelėse, sodybose ir kapinėse išvarčiusios daugybę medžių.

 

Per vėtrą Skriaudžių kapinėse nuvirto ir ypatingas medis – Skriaudžių kaimo bei valstybės istoriją regėjęs ąžuolas.

 

Ant kaimo gyventojų artimųjų kapų nugulusio ilgamečio ąžuolo šaknyse, liudininkų teigimu, buvo rastas mažas karstelis.

 

Matyt, ąžuolas prieš daugelį metų buvo pasodintas mirusio mažylio atminimui saugoti.

 

Nesinorėjo tokio medžio paversti statybine mediena ar malkomis.

„O gal tas ąžuolas galėtų virsti skulptūra?“Su tokia mintimi ir pasikalbėjome su drožėjais. Po susitikimo su vienu iš jų – tautodailininku Algimantu Sakalausku, kurio idėjos ir pamokos „Misijos Sibiras“ komandos rankomis atgimsta net tolimosiose mūsų tautos tremties vietose, kilo idėja, kad galėtų būti ne viena, o dvi skulptūros.

 

Viena – šiemet minimam Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, kita – mažyliui, kurį nuo karštos saulės iki 2015-ųjų audros saugojo ąžuolo paunksnė.

 

Pristatome Jums pirmosios – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtos – skulptūros eskizą.

 

Skulptorius, kurdamas skulptūros eskizą, nežinojo, kad Skriaudžiai vis dar neturi savo herbo, bet numatė jam vietą. Kviečiame pasidalinti idėjomis, kas galėtų būti herbui numatytoje vietoje. Gal skriaudiečiams reikėtų pagalvoti apie savo kaimo herbo sukūrimą ir įteisinimą?

 

Šios skulptūros sukūrimas ir pastatymas Skriaudžiuose kainuotų 1000 eurų. Kviečiame pagal galimybes prisidėti prie šios skulptūros atsiradimo Skriaudžiuose.

 

Galinčiuosius skirti finansinę paramą prašome lėšas pervesti į Skriaudžių kaimo bendruomenės sąskaitą „Luminor“ (buvusiame „DNB“) banke LT40 4010 0411 0017 2207, banko kodas 40100 (paskirtyje reikia nurodyti „Parama skulptūros sukūrimui“).

 

Tikimės, kad jau lapkričio pradžioje susirinksime visi paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio skulptūros atidengimo šventėje.

 

Skriaudžių kaimo bendruomenė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close